Menu

NBA 2021-22. Τα φαβορί

NBA 2021-22. Τα φαβορί

Από το 1947, που ο τίτλος κατέληξε στους Γουόριορς της Φιλαδέλφειας (νυν του Γκόλντεν Στέιτ), έως τον περσινό, ελληνικό θρίαμβο των… ελαφιών του Μιλγουόκι, το ΝΒΑ ανέδειξε συνολικά 20 πρωταθλήτριες ομάδες ενώ άλλες επτά έφτασαν ως την πηγή αλλά… δεν ξεδίψασαν – με κορυφαία την τριπλή αποτυχία των Φοίνιξ Σανς, έσχατη η περσινή.

Οι Μπακς περίμεναν ακριβώς πενήντα χρόνια για το δεύτερο δαχτυλίδι τους, πλην όμως τούτο δεν τους καθιστά φαβορί για το repeat – τουλάχιστον, αυτό «λένε» οι αποδόσεις στα μακροχρόνια του ΝΒΑ για το 2021-22. Μεταξύ μας… ας λένε. Αν οι φανταστικές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχιστούν, ποιος αποκλείει μια ακόμη τεράστια επιτυχία;

Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς, η νέα σεζόν ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου, τα ρόστερ άλλαξαν αρκετά, το ντραφτ φέρνει νέα ταλέντο στον μαγικό αυτό κόσμο και αρκετοί κάνουν λόγο για το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα στο ΝΒΑ από… καταβολής. Υπερβολή ή όχι, θα φανεί τον Ιούνιο του 2022…

    Το πιο δύσκολο…

Λένε, και ισχύει κατά πλειονότητα, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο (στον αθλητισμό) να ανέβεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις εκεί. Και τούτο το στοίχημα καλείται να αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια ομάδα των Μπακς, που έχασε τον Πι Τζέι Τάκερ (Χιτ) αλλά οι προσθήκες των Τζορτζ Χιλ (76ers) και Ρόντνεϊ Χουντ (Ράπτορς) θα βοηθήσουν στο βάθος του πάγκου.

    …και το πρώτο φαβορί

Ωστόσο μεγαλύτερο αντίπαλον δέος δεν είναι άλλο, για την… ΚΑΕ Ελαφιακός, από τους Νετς – κι ας μιλάμε για μια ομάδα που ουδέποτε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, έχοντας τη διετία των χαμένων τελικών 2002-03 ως μια ανάμνηση που συνεχίζει να τη «βαραίνει».

Ο Στιβ Νας έφερε στο Μπρούκλιν τον πολύπειρο γκαρντ Πάτι Μιλς (Σπερς), τον βετεράνο φόργουορντ Πολ Μίλσαπ (Νάγκετς) και αρκετά νέα ταλέντα. Με τους Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ιρβινγκ να έχουν ένα χρόνο εμπειρίας μαζί, οι Νετς αποτελούν (σ.σ. σόρι, Γιάννη) το αδιαμφισβήτητο φαβορί για για τον τίτλο…

    Η δίψα

Ουδείς υποτιμά βέβαια τους περσινούς φιναλίστ, και… ιστορικά διψασμένους για τίτλο, Σανς. Η νεανική ομάδα του Φοίνιξ, με ηγέτη τον Κρις Πολ, κατάφερε να ξεπεράσει σχεδόν κάθε εμπόδιο την περσινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των Λέικερς. Λογικό να ξεχωρίσει και πάλι και, πλην του Κάμερον Πέιν (Tέξας Λέτζεντς), προστέθηκε και ο Τζαβέλ ΜακΓκι (Νάγκετς).

    Για το 18ο

Όσο για τους Λέικερς, στον δρόμο για την ανάκτηση των πρωτείων και για τον στόχο του 18ου πρωταθλήματος (ώστε να μείνουν πρώτοι στη λίστα, με τους Σέλτικς στους 17 από το 2008), έγινε επίσης καλή δουλειά με τις προσθήκες.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ (Γουίζαρντς) θα δώσει πλουραλισμό στο παιχνίδι τους και οι Κέντρικ Ναν (Χιτ), Μάλικ Μονκ (Χόρνετς) και ο Τάλεν Χόρτον-Τάκερ (Σάουθ Μπέι) δίνουν πολύτιμες ανάσες σε Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Αντονι και Χάουαρντ Ντουάιτ. Από την άλλη όμως, αποχώρησαν οι Αλεξ Καρούσο (Μπουλς), Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ (Γουίζαρντς) και Κάιλ Κούζμα (Γουίζαρνς) και είναι ερώτημα πως ο Φρανκ Βόγκελ θα βρει λύσεις στην άμυνα.

    Υψηλές βλέψεις

Στη Γιούτα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ βίωσε ακόμα μια απογοήτευση στα περσινά play offs αλλά οι Τζαζ έχουν εκ νέου υψηλές βλέψεις. Έκαναν συμφωνία για να φέρουν πίσω στο Σολτ Λέιτ τον Μάικ Κόνλεϊ και το μόνο σημαντικό κομμάτι που έχασαν, από την σχετικά επιτυχημένη περσινή σεζόν, ήταν ο Ντέρικ Φέιβορς (Θάντερ) αλλά υπάρχουν οι Ρούντι Γκέι, Χασάν Γουάιτσαϊντ και Έρικ Πασκάλ.

    Ανταγωνιστικό ρόστερ

Οι Χιτ ήταν η ομάδα που έκανε τις πιο ουσιαστικές κινήσεις την περασμένη μεταγραφική περίοδο. Ο Κάιλ Λόουρι και ο Πι Τζέι Τάκερ δίνουν στο Μαϊάμι την ενέργεια και το πάθος που χρειαζόταν στην άμυνα, ενώ ολοκληρώνουν ένα ρόστερ ικανό να δημιουργήσει προβλήματα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί, τότε η ομάδα του Ερικ Σπόλστρα δύναται να πρωταγωνιστήσει.

    Καλύτερη από ποτέ

Ακόμα και χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ και με αρκετούς αναπληρωματικούς, η ομάδα του Ντένβερ σόκαρε τις μάζες αποκλείοντας το Πόρτλαντ και φτάνοντας στο δεύτερο γύρο των play offs. Με τον MVP Νίκολα Γιόκιτς να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και την επιστροφή του Μάρεϊ, η ομάδα αναμένεται να επιστρέψει καλύτερη από ποτέ.

Αυτό μεγεθύνεται με την παρουσία του ταλαντούχου νεαρού forward Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ που με τους δύο προαναφερθέντες δημιουργούν μια ανταγωνιστική τριάδα.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 22/9/2021