Menu

Λειψία – Τότεναμ. Δεν χάνει μετά από… 0-1

Λειψία – Τότεναμ. Δεν χάνει μετά από… 0-1

Στα… σχοινιά βρίσκεται πλέον η Τότεναμ, με τη Λειψία να αποχωρεί νικηφόρα με 1-0 από το Λονδίνο και να είναι –κακά τα ψέματα- με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά. Για να αλλάξει το νυν status quo οι «σπερς» χρειάζονται νίκη και, σημειώνοντας τουλάχιστον δύο γκολ για να περάσουν, αν και υπάρχει και η… παράταση. Πάντως η Τότεναμ δεν έχει και πολύ… άσχημη παράδοση επί γερμανικού εδάφους: 5-2-6 με γκολ 13-20. Στις τελευταία επτά μάλιστα ηττήθηκε μόνο δύο φορές (2-3-2).

Αν κάτι… λέει πάντως το εν λόγω σκορ, για την Τότεναμ, είναι πως μετά από ήττα 1-0 στο Λονδίνο, δεν χάνει στη ρεβάνς! Εστω κι αν σε συνολικά τρεις περιπτώσεις, προκρίθηκε στη μία. Το ’85 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA πήρε 0-0 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, το αυτογκόλ του Πέριμαν (στο πρώτο ματς (που αποβλήθηκε μάλιστα στη ρεβάνς) έκρινε εντέλει την πρόκριση. Το ’08 νίκησε 1-0 στο Αϊντχόφεν την PSV… ισοφαρίζοντας το σκορ το πρώτου αγώνα, με τέρμα του Μπερμπάτοφ στο 81’ αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι (αστόχησαν Τζένας και Τσιμποντά). Και, φυσικά, υπάρχει το… περσινό: ήττα από τον Αγιαξ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, πρόκριση με θρίαμβο 3-2 στο Αμστερνταμ με χατ-τρικ του Λούκας, το τρίτο στο 96ο λεπτό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι ότι η Τότεναμ δεν πάει καλά. Δεν παίζει καλά ελέω των σημαντικότατων απουσιών με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος αφενός να κάνει διαρκώς αλχημείες στην ενδεκάδα, αφετέρου να επιβαρύνει κι άλλο τους βασικούς του. Παραμένουν πάντα εκτός πλάνων οι Σον, Κέιν, Σισοκό, απουσίες δυσαναπλήρωτες, κακά τα ψέματα και σε αυτές προστέθηκε και ο νεοφερμένος Ολλανδός μέσος Μπέρχβαϊν. Λογικά με 4-3-3 έναντι σχήματος με τρία στόπερ ο Μουρίνιο, με Ντέλε Αλι, Μόουρα, Λαμέλα μπροστά.

Τα «σπιρούνια», δε, με τον Special One στον πάγκο τους δεν έχουν καταφέρει να πείσουν πως έχουν την ικανότητα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους εκτός Λονδίνου φέτος: 3-5-4 έχουν επί ημερών Πορτογάλου και με μόνο ένα διπλό στα τελευταία οκτώ.

Από τότε που βγήκε Ευρώπη, η… άπειρη ακόμη σε τέτοια ματς Λειψία αριθμεί πέντε προκρίσεις και μονάχα έναν αποκλεισμό σε διπλές αναμετρήσεις, μοναδική αποτυχία προ διετίας από τη Μαρσέιγ. Με 3-4-2-1 ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με «φορτωμένο» κέντρο και τους Ενκουνκού, Βέρνερ πίσω από τον Σικ.

Η Λειψία το δίμηνο Γενάρη – Φλεβάρη έπαιζε εξαιρετικά αλλά οι ισοπαλίες με Λέβερκουζεν και Βόλφσμπουργκ σκόρπισαν προβληματισμό, ίσως ελέω της επιλογής του Νάγκελσμαν να εντάξει στο σύστημα τους νεοφερμένους Ανχελίνο και Ντάνι Ολμο, ανακάτεμα της τράπουλας που φαίνεται ότι έχει επηρεάσει κάπως τη χημεία της ομάδας ενώ ο Τίμο Βέρνερ δείχνει ντεφορμέ.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 10/3/2021