Menu

Βαλένθια – Αταλάντα. Η ισχύς του (άδειου) «Μεστάγια»

Βαλένθια – Αταλάντα. Η ισχύς του (άδειου) «Μεστάγια»

Στο «Μεστάγια» η Βαλένθια καλείται να κάνει μια μεγάλη ανατροπή, όχι πως τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει κάμποσες στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ωστόσο, με αυτή την εξαιρετική Αταλάντα, δείχνει απίθανο να… γυρίσει το 4-1 και σε άδειες εξέδρες. Στο 7-2-5 το ευρωπαϊκό ρεκόρ των Λεβαντίνων υποδεχόμενοι ιταλικές ομάδες, επιμέρους σε νοκ άουτ είναι 4-2-2.

Πάντως, τις 20 φορές που χρειάστηκε η Βαλένθια να ανατρέψει σκορ μετά από ήττα στο πρώτο ματς, τα κατάφερε στις δέκα με πιο εντυπωσιακή περίπτωση το 0-3 από τη Βασιλεία που μετέτρεψε σε 5-0 στην παράταση το 2014 στα προημιτελικά του Europa League. Η Αταλάντα, από την άλλη, τέτοιου είδους επιτεύγματα δεν έχει να επιδείξει αλλά δεν θέλει να την πατήσει όπως η Μίλαν από τη Ντεπορτίβο λα Κορούνια ή πέρυσι η Μπαρτσελόνα από τη Λίβερπουλ, πέρυσι, με το 4-0. «Ασφαλώς το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς μάς γεμίζει αυτοπεποίθηση. Αν πετύχουμε γκολ, θα περάσουμε» τόνισε ο Τζιαμπιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πλην του στόπερ Τολόι και αναμένεται να παρατάξει με 3-4-2-1 τους «μπεργκαμάνσκι», οι οποίοι δίνουν ραντεβού απόψε με τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους. Στο πρωτάθλημα έδωσε τελευταίο ματς με εκείνο το απίθανο 7-2 στο Λέτσε, φτάνοντας τα 70 γκολ στη Serie A! Γκόμες, Ιλιτσιτς και μπροστά Ζαπάτα, δεν αλλάζει η… συνταγή.

Αντιθέτως, ο Αλμπερτ Θελάδες αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα: τέσσερις δεδομένοι απόντες (Γκαράι, Μάξι Γκόμες, Πιτσίνι, Γκαμπριέλ Παουλίστα) και άλλοι τόσοι αμφίβολοι (Μανγκαλά, Βαγέχο, Κοκλέν, Ροδρίγο). Στο πλάνο είναι να πάει με 4-1-4-1 με τον Γκαμεϊρό στη κορυφή, αν δεν τα καταφέρει ο Ροδρίγο. Και φυσικά απογοήτευση για την απόφαση της UEFA να διεξαχθεί χωρίς κόσμο το ματς σε μια έδρα όπου Βαλένθια έχει φέτος 9-7-1 σε 17 επίσημα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν και με μόνη ήττα από τον Αγιαξ.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 10/3/2021