Menu

Ο Κλοπ, ο Αντριαν και τα άδεια γήπεδα

Ο Κλοπ, ο Αντριαν και τα άδεια γήπεδα

απορία, προ μερικών ετών, ήταν γιατί ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν έκλεισε τον κύκλο στη δική του Ατλέτικο και να αναζητήσει νέες προκλήσεις. Τι άλλο να κάνει; Το σκεφτόμουν και φέτος, βλέποντας την Ατλέτι να αγκομαχά. Το turning point ήρθε στο πρώτο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, η… απάντηση χθες, στο «Ανφιλντ».

Από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια ομάδα είναι χειρότερη, σταθερά, στο γήπεδο επί 180 λεπτά και στο τέλος… προκρίνεται, έστω και στο έξτρα 30λεπτο. Θέλει ρέντα, θέλει τύχη, θέλει καλό τερματοφύλακα (Ομπλακ), ό,τι ακριβώς δεν είχε η Λίβερπουλ.

Ωστόσο, αν με ρωτούσαν στην αρχή της σεζόν: «παίρνεις το πρωτάθλημα και σε όλα τα άλλα, πούλο, θέλεις;» τι θα απαντούσα; Σοβαροί να είμαστε, 30 χρόνια έχω να το πάρω. Και, ως έγραφα από τα μέσα Ιουλίου (και τη Λίβερπουλ να προτείνεται στο 3.25) «30 χρόνια δεν θέλω, δεν πρέπει και δεν θα γίνουν».

Κατά τας λοιπά, γιασάν του μάγκα του Ντιέγο Σιμεόνε που πήρε την πρόκριση με παίκτη (Γιορέντε)… δευτεράτζα της Ρεάλ, που τον πλήρωσε 40 εκατομμύρια, τον έβαζε ελάχιστα, μπήκε αλλαγή στο «Ανφιλντ» και μας καθάρισε στεγνά.

Στοιχηματικά, ούτε… βαλσαμωμένο πουλί και χθες. Οκ, όταν κυνηγάς 4άρια και 25άρια, στο πρόγραμμα είναι, ομολογώ ότι με το που πήγε παράταση η Λίβερπουλ, άρχισα να ελπίζω για το fun bet των πέναλτι, με διέψευσε ο Φιρμίνο σχεδόν άμεσα και σε ματς που βγήκαν ελάχιστες κάρτες, ενώ στο Παρίσι έγινε στο τέλος… γης μαδιάς με κόκκινη και τρεις κίτρινες μετά την φάση με τον Εμρέ Τσαν. Πιο πολύ, η απορία, πώς αυτή η Ντόρτμουντ έπαιξε έτσι στο Παρίσι ώστε να δικαιολογεί ότι δεν σκόραρε…

Και μεγαλύτερη, ο Αντριαν, ένα όνομα που μόνο ως σύντροφος του «Ρόκι Μπαλμπόα» στέκεται άξια. Ιδανικός διάδοχος του… Κάριους. Πού τους βρίσκουμε, ήθελα να ‘ξερα…

Ήδη στην 8άδα του φετινού Champions League λοιπόν η ζάπλουτη Παρί, η ομάδα Αταλάντα, η κυνική Λειψία, η Ατλέτικο με το πούλμαν της, άντε και η Μπάγερν μετά την 3άρα επί της Τσέλσι, και απομένουν Μπαρτσελόνα ή Νάπολι (1-1), Γιουβέντους ή Λιόν (0-1) και Σίτι ή Ρεάλ (2-1). Ητοι, προημιτελικά με μία ή… καμία αγγλική (ένα χρόνο μετά από δύο αγγλικούς, ευρωπαϊκούς τελικούς!), με δύο γερμανικές, με πιθανώς δύο γαλλικές.

Και ήδη στην 8άδα τέσσερις που δεν έχουν πάρει πάλι τον τίτλο! Πολύ καλό, θυμάστε το… 11.15 για κατάκτηση;

Ο Κλοπ, ο Αντριαν και τα άδεια γήπεδα

Μετά τις αναβολές των Ιντερ – Χετάφε και Σεβίλλη – Ρόμα (και απολύτως λογικά), το πρόγραμμα του Europa League απέμεινε… και λειψό, με τα 4/6 αποψινά να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Εννοείται πως η απουσία κόσμου από τα γήπεδα, αλλάζει τα δεδομένα, ειδικά για ομάδες που στηρίζονταν εν πολλοίς στη δυναμική αυτών. Οπως ο Ολυμπιακός άλλωστε: δεν θα έμπαινε καν στην κουβέντα να συζητήσεις αν είναι fair ή όχι το 2.30-2.35 της Γουλβς σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, αμφιβάλλω κι αν ήταν τόσο φαβορί οι «λύκοι». Με τα νυν δεδομένα λοιπόν, η εκτίμηση των αποψινών… Ο,τι εκτίμηση μπορείς να βγάλεις για αγώνες χωρίς κόσμο.