Menu

Ολυμπιακός – Γουλβς. Χωρίς νίκη… οκτώ χρόνια στα νοκ άουτ

Ολυμπιακός – Γουλβς. Χωρίς νίκη... οκτώ χρόνια στα νοκ άουτ

Ξεκούραστος ο Ολυμπιακός, του έκατσε… κουτί η αναβολή των play offs για μία εβδομάδα (και βλέπουμε…). Στο 7-4-5 (με γκολ 22-21) το εντός έδρας ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» με αγγλικές ομάδες, έσχατη νίκη τον Αύγουστο του ’18 επί της Μπέρνλι.

Πάντως σε νοκ άουτ μετά από ομίλους, στον Πειραιά, υποδεχόμενος Αγγλους, ο Ολυμπιακός έχει μια νίκη (το 2-0 επί της Γιουνάιτεντ το ’14), μια ισοπαλία (το 0-0 με την Τσέλσι το ’08) και μια ήττα (το ’05 από τη Νιούκαστλ με 3-1). Επιμέρους στα νοκ άουτ της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός έχει εντός… 1-4-4 με μόνη νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν (1-0) στους «32» της σεζόν 2011-12! Με γκολ του Τζιμπούρ τότε και… συγκινητικό τον Ρόι Κάρολ που έπαιζε από το 70’ με θλάση αλλά πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις (!). Γυρίζουν Σεμέδο και Φορτούνης, αναμενόμενη η ενδεκάδα από πλευράς Μαρτίνς με μόνο δίλημμα στα στόπερ (Σισέ ή Μπα).

Η Γουλβς, τα έχουμε… ξαναπεί, είναι πια ένα τεράστιο project, ένα club που γιγαντώνεται σταδιακά, με υψηλότατες βλέψεις και, κυρίως, με καλοδουλεμένη ομάδα που μετρά φέτος 11-1-2 στην Ευρώπη με μόνες ήττες από την Μπράγκα στους ομίλους κι από την Εσπανιόλ στη ρεβάνς της 4άρας του «Μόλινιου» (το οποίο, πιθανότατα, δεν έχει κόσμο την άλλη Πέμπτη, στον επαναληπτικό). Και, ελέω… Αρσεναλ, θα αντιμετωπίσει υποψιασμένη τον Ολυμπιακό, δίχως ίχνος υποτίμησης, όμως δεν έγινε καν προπόνηση επί ελληνικού εδάφους.

Οι «λύκοι» δίνουν απόψε μάλιστα το 48ο επίσημο παιχνίδι τους στη σεζόν, ευλόγως βγαίνει και κούραση ενίοτε, όπως στο 0-0 με την Μπράιτον το Σάββατο. Κλασική τριάδα μπροστά από πλευράς Νούνο Σάντο, οι Τραορέ, Χιμένες και Ζότα, παίζει πάντως ο πρώτος να προφυλαχθεί και να παίξει ο Νέτο.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 12/3/2020