Menu
Αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να βρέξει στην Κίνα
PERSONAL / UPΟΨΗ / ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να βρέξει στην Κίνα

Σε τέτοιες στιγμές, οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το ζήτημα που μας αφορά όλους, παγκοσμίως, δείχνει περιττό. Ωστόσο, θέλοντας και μη, η ζωή συνεχίζεται και θα το περάσουμε κι αυτό. Άλλωστε η Ελλάδα δεν έχει περάσει και λίγα, εσχάτως.

Είναι πρωτόγνωρες οι στιγμές που ζούμε, είναι αδιανόητες, είναι απίστευτες, δίχως υπερβολή. Πώς το λέει η θεωρία; Ότι «αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να βρέξει στην Κίνα». Ε, η θεωρία του χάους βρήκε πλήρη εφαρμογή: αν ένας παγκολίνος δαγκώσει κάποιον στην Κίνα, μπορεί να αρρωστήσει το 1/3 του πλανήτη (σ.σ. ως είναι οι πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις αναφορικά με τα κρούσματα).

Και είναι τόσο πρωτόγνωρο όλο αυτό που, νομοτελειακά, οδηγεί στην ακύρωση δεδομένων που ούτε καν είχαμε διανοηθεί. Ποιος να το περίμενε, εν έτει 2020 να υποχρεώνεται ο κόσμος να μένει σπίτι υπέρ της δημόσιας υγείας; Και πρέπει να μένει.

Δυστυχώς, επειδή η χώρα μας έχει αποδειχθεί ότι κατά μεγάλο ποσοστό, ευτυχώς όχι πλειονότητας, κατοικείται από ανιστόρητους και αγραμμάτους (σ.σ. φάνηκε και στα τελευταία, μεγάλα ζητήματα της Ελλάδος…), τούτο… βγαίνει και στη δύσκολη περίοδο που περνάμε: καμία πρόληψη, καμία προσοχή, ένας «ωχαδερφισμός», έλαβα μέχρι και μηνύματα για το αν… είναι ένα ακόμη… τρικ των μασόνων που κυβερνούν τον πλανήτη.

Θα τρελαθώ, θα πηδηχθώ από το παράθυρο, που λέγαμε κάποτε…

Αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να βρέξει στην Κίνα

Στη φωτό, το Duomo στο Μιλάνο, πριν κάνα χρόνο ήμουν εκεί, σε ταξιδάκι. Δεν μπορούσες να περάσεις από την πολυκοσμία. Οι Ιταλοί πειθάρχησαν. Εμείς;

Η σύζυγός μου υπάγεται, ελέω θέματος υγείας, στις ευπαθείς ομάδες και είναι δημοτική υπάλληλος, η αδερφή μου είναι νοσηλεύτρια στην Πάτρα, και για τις δύο δεν φοβάμαι απλά. Τρέμω. Η επαφή με τον κόσμο, που δεν ενδιαφέρεται, είναι τρομακτική. Η άλλη έσκασε χθες, χωρίς μάσκα και γάντια, βήχοντας στο κτίριο του δήμου! Άλλος, ηλικιωμένος, πάει, κύριος, δηλώνει υγιέστατος «απλά για με δείτε» και φεύγει σε λίγο βήχοντας, διαπιστωμένα εμπύρετος και ως πιθανό κρούσμα! Η δε κολλητή μου μένει στην Πάντοβα, εν μέσω του κόκκινου κύκλου που βλέπετε στις ειδήσες (sic), που εξηγεί ότι, από τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία, ότι το θέμα δεν είναι ΑΝ θα κολλήσεις τον ιό αλλά ΠΟΤΕ (σ.σ. εύχομαι να διαψευστεί…) και ότι πρέπει να αρχίσεις να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες που σου δίνουν…

Πάμε και στα δικά μας. Όλα έδειχναν ότι το Σαββατοκύριακο θα είχε δράση σε Αγγλία και Γερμανία, όσο κι αν μας… κακοφαίνεται, έκαναν το αυτονόητο. Ειδικά στο Νησί, όπου το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε θυμηδία και γέλωτα… Πρόκειται για ένα πολιτικό παρατράγουδο, όνειδος στην πρωθυπουργική ιστορία της Αγγλίας και στην καρέκλα που κάθονταν κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και η Μάργκαρετ Θάτσερ. Ομολογώ ότι, επί τούτου και για την αργοπορία του, με απογοήτευσε και ο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έχω σε εκτίμηση ως πολιτικό, διαβάζοντας ότι οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν κανονικά (!).