Menu

Οσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ανέφικτο μοιάζει

Οσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ανέφικτο μοιάζει

Ολα τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ποδόσφαιρο φαντάζουν ασήμαντα μπροστά στη διαμορφωθείσα -από την πανδημία του κορωνοϊού- κατάσταση. Πρόκειται για τη μία πλευρά του νομίσματος, καθώς υπάρχει και η άλλη, σύμφωνα με την οποία στη «βιομηχανία» του αθλήματος παίζονται πολλά χρήματα, επιχειρηματίες μετρούν συνεχώς ζημιές, ενώ η επιβίωση πολλών ομάδων, άρα και οι θέσεις εργασίες πολλών, εξαρτώνται από το μέλλον των φετινών πρωταθλημάτων και διοργανώσεων.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Premier League, όπου αναλύθηκε η κατάσταση συμφωνήθηκε το… αυτονόητο, ήτοι το ανέφικτο της επανεκκίνησης στις 30 Απριλίου. Ωστόσο υπήρχε και μια μία φράση-κλειδί στην ανακοίνωση, ότι «υπάρχει συμφωνία όλων των πλευρών για να παρθούν δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές ζημιές».

Η πλευρά των παικτών είναι εκείνη που αυτή τη στιγμή υψώνει το τείχος για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων καθώς, ακόμα και η εναλλακτική συνέχισης με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, τους βρίσκει το λιγότερο διστακτικούς, θεωρώντας πως ακόμα υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό, βάζοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους. Σωστό.

Λυπηρό αλλά ρεαλιστικό: όσο περνάει ο καιρός, τόσο η επανέναρξη και η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δείχνει ανέφικτη, τουλάχιστον πριν τον Ιούνιο (και βάλε…).