Menu

ΠΑΣ Γιάννινα όπως… Ολυμπιακός

ΠΑΣ Γιάννινα όπως… Ολυμπιακός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια, που νικά τον ΠΑΟΚ στην έδρα του σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, μόλις η δεύτερη που το κάνει στην Τούμπα, και μόλις ή τρίτη με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο. Πρώτη από την περιφέρεια, γιατί ως τώρα το είχε κάνει μόνο ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος. Και από αυτούς μόνο ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, αφού ο Πανιώνιος είχε νικήσει στο Καυτανζόγλειο το 1985.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έκανε ήττα στην πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, στην Ξάνθη τότε. Και στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, από τον Ολυμπιακό τότε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε ένα εντυπωσιακό σερί τα τελευταία χρόνια. Αν και έχει παίξει τέσσερις σερί πρεμιέρες εκτός έχει χάσει μια από αυτές, το 2018 από την ΑΕΚ. Και κατάφερε να σκορπίσει ενθουσιασμό στον κόσμο του και μία ανυπομονησία για τη συνέχεια. Ούτως ή άλλως η διαφορά με την περσινή φιλοσοφία θα είναι εμφανής, καθώς ο Ηρακλής Μεταξάς από την προετοιμασία μόνο αυτό δούλευε, το αμυντικό σκέλος.

Το πλάνο ακολουθήθηκε πιστά και βγήκε, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε η… ρέντα. Από τη μία το δώρο του Καγκάβα, από την άλλη η απίθανη γκέλα του Ζίβκοβιτς. Σε τέτοια ματς οι λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο και αυτή τη φορά ήταν με τον ΠΑΣ…


Δημοσιεύτηκε στη «Δημοκρατική Φωνή» στις 18/9/2021