Menu

Τι γίνεται με τον Μέσι;

Τι γίνεται με τον Μέσι;

Ηταν το τρίτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Παρί Σεν-Ζερμέν. Το πρώτο του στο «Παρκ ντε Πρενς», μπροστά στο κοινό της. Στο ντεμπούτο του, εναντίον της Ρεμς, είχε παίξει για (περίπου) μισή ώρα. Στο Βέλγιο, κόντρα στην Μπριζ, ακόμη προσπαθούσε να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Και τώρα, πάνω που είχε αρχίσει να ξαναγίνεται ο… γνωστός Λιονέλ Μέσι (είχε τρεις τελικές προσπάθειες για γκολ και ένα δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ), είδε τον προπονητή του να τον βγάζει από το ματς με τη Λιόν (2-1) σχεδόν 20 λεπτά πριν από τη λήξη του.

Η απορία που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του, ήταν αυθεντική. Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ δεν περίμενε τέτοια κίνηση από τον συμπατριώτη του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, έστω κι αν ο ίδιος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ένιωθε πόνο στο αριστερό του πόδι (αλλά μπορούσε να συνεχίσει). Εκνευρίστηκε, και φρόντισε να το δείξει σε όλους: δεν του έδωσε το χέρι προτού καθίσει στον πάγκο, ούτε εκδήλωσε τη χαρά του για το λυτρωτικό γκολ του Ικάρντι στις καθυστερήσεις. Και δήλωσε… τραυματίας μεσοβδόμαδα, χάνοντας το ματς με τη Μετς.

Το σεξπιρικό ερώτημα υφίσταται: «τον βγάζεις, ή δεν τον βγάζεις, από το παιχνίδι τον Λίο παρά τη θέλησή του;». Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο προπονητής που τον γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, έχει απαντήσει, ήδη, από το 2012: «Γενικά πρέπει να λες πολύ λίγα πράγματα στον Μέσι. Και να μην ξεχνάς πως, ποτέ, δεν τον αποσύρεις από τον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη κι αν το ματς βρίσκεται στα τελευταία του λεπτά, δεν τον βγάζεις ποτέ, ούτε για να εισπράξει το χειροκρότημα από τον κόσμο»…


Δημοσιεύτηκε στη «Δημοκρατική Φωνή» στις 25/9/2021