Menu

Μονακό – Ντεπορτίβο λα Κορούνια 8-3

Μονακό - Ντεπορτίβο λα Κορούνια 8-3

5 Νοεμβρίου 2003. Η Μονακό σημειώνει ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του Champions League στο ποδόσφαιρο, νικώντας τη Ντεπορτίβο λα Κορούνια με 8-3, για τη φάση των ομίλων, όπου μαζί τους μετείχαν η PSV Αϊντχόφεν και η ΑΕΚ.

Η ομάδα της Γαλικίας διένυε την τελευταία σεζόν της πιο ένδοξης περιόδου της ιστορίας της (1999-04), ένα διάστημα που δεν έπεσε ποτέ κάτω από την 3η θέση της Primera Division. Με παίκτες όπως ο Ντιέγο Τριστάν, ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο Μανουέλ Πάμπλο, ο Βάλτερ Παντιάνι και ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν, έκανε τρομερές πορείες τότε. Αλλά εκείνο το βράδυ ο Κροάτης Ντάντο Πρσο έκλεινε τα 29 του και το γιόρτασε με τέσσερα γκολ (μέσα σε 23 λεπτά!!!), σε ματς που το ημίχρονο ήταν στο 5-2 και ο Χαβιέ Ιρουρέτα είχε βγάλει στο ημίχρονο τον τερματοφύλακα Χοσέ Φρανθίσκο Μολίνα και να βάλει τον Γουστάβο Μουνούα.

Μάλιστα το 8-3 της Μονακό επιτεύχθηκε χωρίς τον τραυματία Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος εκείνη τη σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης και σε 12 συμμετοχές στο Champions League έβαλε 9 γκολ!