Menu

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν, το… cashico σε 10+1 σημεία

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν, το… cashico σε 10+1 σημεία

Σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt, το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι τιμάται στα 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν 990 εκατ. ευρώ, εξ ου και ο (αν μη τι άλλο εμπνευσμένος και μοντέρνος) «τίτλος» του ξένου Τύπου για το… el cashico της γηραιάς ηπείρου. Οι δύο ομάδες ανταμώνουν το βράδυ της Τετάρτης, στο Μάντσεστερ, για το Champions League και…

  1. O Λιονέλ Μέσι, έχει σημειώσει 6 γκολ σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στη διοργάνωση. Δύο στο Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 3-0 τον Μάιο του ’15, χατ-τρικ στο Μπάρτσα – Σίτι τον Οκτώβριο του ’16 κι ένα στο Σίτι – Μπάρτσα 3-1 τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
  1. Ο Γκουαρδιόλα μετρά δύο νίκες και μια ήττα ως αντίπαλος της Παρί Σενη Ζερμέν. Οι νίκες ήταν την άνοιξη του ’21 στα ημιτελικά του Champions League (2-0 και 2-1) και η ήττα, φέτος, στον α’ γύρο με 2-0 στο Παρίσι.
  1. O Ριάντ Μαχρέζ είναι ο πρώτος σκόρερ της Σίτι στη φετινή διοργάνωση με 4 γκολ και ο Μέσι της Παρί με 3. Την κούρσα οδηγούν ως τώρα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν με 8 και ο Σεμπαστιάν Αλέ του Αγιαξ με 7.
  1. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υποδέχεται τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με τους δύο άντρες να έχουν… προηγούμενα, και στο Νησί μα και στο Champions League. Σε τρία ματς από τον πάγκο της Σαουθάμπτον, 15 από αυτόν της Τότεναμ και ενός με την Παρί, ο Ποσετίνο μετρά 6-3-10 ενάντια στη Σίτι. Ενάντια στον Γουαρδιόλα, από τις εποχές που εργάζονταν σε Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, ο Αργεντίνος έχει μόλις 4 νίκες, ο Καταλανός 12 και άλλα 5 έληξαν ισόπαλα.
  1. Στα τελευταία τους ματς, η Σίτι ήταν εξαιρετική στο εντός 3-0 με την Εβερτον, στο 58ο παιχνίδι με τον Πεπ που κερδίζει σημειώνοντας 3+ γκολ στην Premier League. Η, δε, Παρί υπέταξε με 4-1 τη Ναντ ξεσπώντας στο τέλος και με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει το πρώτο του γκολ στη γαλλική Ligue 1.
  1. Η προ διμήνου νίκη (2-0 στο Παρί με γκολ από Ιντρίσα Γκεγέ και Λιονέλ Μέσι) ήταν η πρώτη της Παρί σε συνολικά 6 αναμετρήσεις ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι (1-2-3 πλέον).
  1. Οι «σίτιζενς» μετρούν 4-1-1 υποδεχόμενοι Γάλλους (και 4-3-4 συνολικά) ενώ η ομάδα του Παρισιού έχει 3 διπλά, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 13 επισκέψεις της σε αγγλικό έδαφος (και συνολικά 8-8-10 ενάντια σε Αγγλους).
  1. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει υποστεί ούτε ήττα στα τελευταία 16 ματς στο γήπεδό της στο Champions League, ήτοι από τον Σεπτέμβριο του 2018 και το 2-1 από τη Λιόν.
  1. Σφυρίζει το ματς ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο με 61 κίτρινες, μια κόκκινη και 3 πέναλτι σε 10 φετινά επίσημα ματς. Στο Champions League, από το 2012-13, μετρά 38 αγώνες όπου έβγαλε 167 κίτρινες και 5 κόκκινες και καταλόγισε 11 πέναλτι. Συμπτωματικά σφύριξε άλλα δύο ματς της Παρί στο Μάντσεστερ, με… ισάριθμες νίκες επί της Γιουνάιτεντ, κι ένα της Σίτι εκεί, την ήττα από τη Λιόν που ήταν, ως προαναφέρθηκε, και η τελευταία της ως γηπεδούχος στον θεσμό.
  1. Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ο Κέβιν ντε Μπράινε στη Σίτι, ίσως επιστρέψει ο εξτρέμ Γκρίλις, επιστρέφουν στην αποστολή της Παρί οι Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, τραυματίας ο Ντράξλερ.

11. Το El… cashico ή el Gasico (από το cash και το gas, το ρευστό και το πετρέλαιο, αν δεν το πιάσατε…) προέρχονται από τις περιουσίες των ιδιοκτητών τους. Ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ Ναχιάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ιδιοκτήτης της Σίτι μέσω του City Football Group, διαθέτει προσωπική περιουσία 23 δισ. ευρώ, δίχως να προσμετράται η εταιρική και η οικογενειακή (ξεπερνούν το… 1 τρισ. ευρώ!). Ο Νασέρ αλ Κελαϊφί από το Κατάρ, ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν και ο άνθρωπος πίσω από την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στη μικρή αυτή χώρα, έχει λιγότερα: 11 δισ. ευρώ.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 23/11/2021