Menu

Βέροια – Ολυμπιακός 1-0. Ο Μητρόπουλος του στέρησε το αήττητο

Βέροια - Ολυμπιακός 1-0. Ο Μητρόπουλος του στέρησε το αήττητο

Το καλοκαίρι του 1996 ο Τάσος Μητρόπουλος επέστρεφε στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Βέροιας, έχοντας σημαντική συμμετοχή στην άνοδο. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έκλεινε τα 39 χρόνια του και παίζοντας από το πρώτο κιόλας παιχνίδι έγινε ο πρώτος παίκτης γηπέδου πάνω από 39, που αγωνιζόταν. Και στις 20 Οκτωβρίου 1996, σκοράροντας στον αγώνα Βέροια – Παναχαϊκή, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έβαλε γκολ σε ηλικία άνω των 39, παίρνοντας παράλληλα μια πρωτιά, που κρατούσε από το 1964 ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης.

Ο Μητρόπουλος πέτυχε τελικά έξι γκολ σε εκείνη τη σεζόν, με τελευταίο εναντίον της ΑΕΚ στις 21 Απριλίου 1997. Εκείνο το γκολ καταγράφεται ως το γκολ που πέτυχε ποδοσφαιριστής σε ηλικία 39 ετών, 7 μηνών και 29 ημερών. Ο Τάσος έβαλε έξι γκολ διανύοντας το 40ό έτος της ηλικίας του, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει άλλος, έστω και μια φορά.

Και, σαν σήμερα, 16 Δεκεμβρίου 1996, το αήττητο του Ολυμπιακού στην πρώτη του χρονιά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, έσπασε στη Βέροια (1-0) με γκολ ενός δικού του παιδιού, του Τάσου Μητρόπουλου, με κεφαλιά στο 27’…