Menu

Η επιστροφή του Δομάζου

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Σαν σήμερα το 1979, η επιστροφή του «στρατηγού». Ο Μίμης Δομάζος είχε βοηθήσει την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1979, όμως την επόμενη χρονιά βρέθηκε εκτός πλάνων του προπονητή, Χέρμαν Στεσλ και τον Δεκέμβριο αποχώρησε. Ο πρόεδρος της νεοσύστατης ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Βαρδινογιάννης, δεν έχασε την ευκαιρία και διόρθωσε το λάθος των προκατόχων του.

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Συμφώνησε με τον «στρατηγό» και την παραμονή Χριστουγέννων του 1979, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. «Αυτό το δελτίο θα το κορνιζάρω για να το βλέπουν τα παιδιά μου», είχε δηλώσει συγκινημένος ο Δομάζος.

Η επιστροφή του συνδέθηκε και με το ντέρμπι των δύο αιωνίων στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου μπορεί να μην σκόραρε στην νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του, δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο ο Μπρούνο Πεζαόλα δήλωσε:»Δεν ήταν ανάγκη να έρθω στην Ελλάδα για να μάθω ποιος είναι ο Δομάζος. Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορά σας πριν από χρόνια. Κρίμα που είναι 39 χρονών. Παίκτες της κλάσεως του Δομάζου δεν έπρεπε να έχουν ταυτότητα που να τους θυμίζει την ηλικία. Όπως για τους δικούς μας Ριβέρα, Ματσόλα, έτσι και για παίκτες αξίας όπως ο Δομάζος, το “ρολόι του χρόνου” θα έπρεπε να σταματήσει στην ίδια ώρα και χρόνο. Μόνο έτσι οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να γευτούν τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Στους παίκτες αυτούς, το μυαλό κι η ευφυΐα είναι η ίδια η αγάπη και το πάθος για την μπάλα».

Ο Μίμης Δομάζος στην δεύτερη παρουσία του στην ομάδα αγωνίστηκε σε 12 αγώνες δίχως να πετύχει κάποιο τέρμα. Συνολικά με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκε σε 512 αγώνες σημειώνοντας 134 γκολ. Με την αγαπημένη του ομάδα πανηγύρισε 9 Πρωταθλήματα ( 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977), από τα 10 της καριέρας του, 3 Κύπελλα (1967, 1969 και 1977), 1 Βαλκανικό Κύπελλο (1977), καθώς και την συμμετοχή στον τελικό του Γουέμπλεϊ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1971.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;