Menu

Όταν ο Ηρακλής συνέτριβε με 6-0 τον Παναθηναϊκό

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μια μέρα σαν κι αυτή, το 1979, ο Ηρακλής συντρίβει τον Παναθηναϊκό με 6-0 στο Καυτανζόγλειο με σκόρερ τον Χατζηπαναγή, τον Χατζηελευθερίου, τον Γκέσιο, τον Καλαμπάκα, τον Παπαιωάννου και  τον Βούλγαρη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα των «πρασίνων» στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Σε μια ανεπανάληπτη παράσταση κυρίως του αείμνηστου Βασίλη Χατζηπαναγή και του Δημήτρη Γκέσιου, ο «Γηραιός» υποχρέωσε τον ΠΑΟ στην πιο βαριά εκτός έδρας ήττα της ιστορίας του στο πρωτάθλημα, με άμυνα… τσιγαρόχαρτο, όπως αναφέρει πολύ εύστοχα ο τίτλος των αθλητικών «Νέων» της εποχής ενώ στο κείμενο που υπογράφει ο αείμνηστος Σταύρος Ρεπανάς γίνεται λόγος για καταστάσεις πανικού που δημιουργήθηκαν στην πράσινη άμυνα.

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μάλιστα ο Μπρούνο Πεζάολα, ήταν τόσο απογοητευμένος που δεν προχώρησε καν σε αλλαγή κάποιου παίκτη σε όλο το ματς, αφήνοντας τους ίδιους ποδοσφαιριστές που εκκίνησαν να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση.

Η ομάδα των «κυανόλευκων», καθοδηγούμενη από έναν… πανούργο τεχνικό που είχε περάσει σαν ποδοσφαιριστής από τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, τον Μιχάλη Μπέλλη από το Πολύκαστρο Κιλκίς, ήξερε πως να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό της 30ης Δεκεμβρίου του 1978. Ο Έλληνας τεχνικός διέγραψε μία σημαντική καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, καταλήγοντας και στον ΠΑΟΚ, ενώ είχε τη δυνατότητα να εργαστεί σε 17 διαφορετικούς συλλόγους σαν προπονητής, με κύριο άξονα όμως τον ΠΑΟΚ, από τον οποίον πέρασε τρεις διαδοχικές φορές με αξιόλογη επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης