Menu

Αναδιάρθρωση ενόψει. Ξανά

Αναδιάρθρωση ενόψει. Ξανά

Αρχικά κάποιοι το ψέλλισαν. Οι ψίθυροι σταδιακά γίνονται φωνές αλλά, το θέμα αυτό καθ’ αυτό, έχει καταντήσει όντως ανέκδοτο και περικλείεται σε μια λέξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «αναδιάρθρωση». Πάλι; Πάλι.

Η περσινή αναδιάρθρωση, με τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης κατηγορίας (της Super League 2) ανάμεσα στη Super League 1 και τη Football League, είχε ένα και μοναδικό κίνητρο, ένα τυράκι για τις ομάδες, πλην του να γίνει πιο ενδιαφέρον το πράγμα: το εγγυημένο συμβόλαιο από την ΕΡΤ. Η αλλαγή κυβέρνησης στον τόπο, όμως, τον Ιούλιο του 2019, (επ)έφερε και αλλαγή πολιτικής για τη δημόσια τηλεόραση. Αρα, συμβόλαια γιοκ. Οπότε γιατί να συντηρούνται τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, και ειδικά με συλλόγους που διαλύονται μεσούσης της σεζόν; Και, μεταξύ μας, η παλιά, καλή Β’ Εθνική με όλη την επαρχία (από Ρόδο ως Δράμα κι από Σέρρες ως Χανιά) παρούσα, λείπει.

Κοντολογίς, ναι, αναδιάρθρωση. Το βλέπω να έρχεται. Μόνο κρίμα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τα πρώτα play offs με τη συμμετοχή του πρώτου της regular season, δεν έμελλε να ξεκινήσουν ποτέ. Κι όταν αρχίσουν, κορωνοϊού επιτρέποντος, η κάψα θα έχει περάσει. Θα υπάρχει η επόμενη: αναβίωση της κεντρικής διαχείρισης, ειδάλλως τα κουκιά δεν βγαίνουν.