Menu

BeNeLiga. Βέλγιο, Ολλανδία… συμμαχία

BeNeLiga. Βέλγιο, Ολλανδία… συμμαχία

Ίσως πέρασε στα ψιλά χθες αλλά βγήκε και μια ποδοσφαιρική, σημαντική είδηση εν μέσω πανδημίας. Η ιστορική Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πάρει το… πράσινο φως από την Επιτροπή Αδειοδότησης του Βελγίου και, πρωτοδίκως, υποβιβάζεται (και, μάλιστα, στη δ’ κατηγορίας)!, όπως και ακόμα δύο ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Οστάνδη και Μουσκρόν), αλλά και άλλες τέσσερις από τη β’ κατηγορία (η ιστορική Λόκερεν, η Ρόζελαρε η Βιτρόν και η Λόμελ) οι φάκελοι των οποίων δεν κρίθηκαν ικανοποιητικοί για να εξασφαλίσουν αδειοδότηση. Ο κορωνοϊός βέβαια έχει παίξει τον ρόλο του καθώς η πλειονότητα εξ αυτών έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.

Απασες προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου, που θα εξετάσει την υπόθεση στις 10 Μαΐου και το οποίο στο παρελθόν έχει ανατρέψει ανάλογες αποφάσεις.

Ωστόσο, η κρίση είναι τέτοια που το σενάριο της BeNeLiga αρχίζει να αναβιώνει, ήτοι της συγχώνευσης Βελγίου και Ολλανδίας σε μια κατηγορία, ενιαία. Ως ιδέα προσωπικά μου αρέσει, δεν αρέσει βέβαια στην UEFA αλλά ίσως βρεθεί προ τετελεσμένων. Άλλωστε, μπασκετικά οι δύο χώρες ήδη ενώθηκαν κι από τη νέα σεζόν θα πάρει σάρκα και οστά η BeNe League, κατηγορία που ήδη υπάρχει στο ποδόσφαιρο γυναικών αλλά και στο χόκεϊ επί πάγου!