Menu

Ο μεγάλος άτυχος Σεμπάστιαν Ντάισλερ

Ο μεγάλος άτυχος Σεμπάστιαν Ντάισλερ

Στις 16 Ιανουαρίου 2007, ο Σεμπάστιαν Ντάισλερ μπήκε στη μακρόσυρτη λίστα των “αν”. Στη λίστα των παικτών που… αν δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού ή άλλου είδους, θα μπορούσαν να είχαν αφήσει το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 27χρονος μέσος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση εξαιτίας των πολλών σοβαρών τραυματισμών στο δεξί του γόνατο, το οποίο, όπως τόνισε “δεν μπορώ να το εμπιστευτώ πλέον”.

Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο. Αλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής τα είχε δείξει στην Γκλάντμπαχ, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Bundesliga το 1998 σε ηλικία 18 ετών. Σημειώνοντας ένα γκολ και έχοντας εκπληκτική απόδοση σε ένα ματς με την Μόναχο 1860, μπήκε αμέσως στα μπλοκάκια των Γερμανών τεχνικών, αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης. Μαζί με τους Μαρσέλ Κέτελερ, Μπέντζαμιν Αουερ και Ρόμπερτ Ενκε ηγήθηκε των “πουλαριών” και το καλοκαίρι του 1999 “μετακόμισε” στη Χέρτα.

Στην ομάδα του Βερολίνου δεν κατάφερε να “στεριώσει” αφού οι σοβαροί τραυματισμοί είχαν ήδη αρχίσει. Παρ’ όλα αυτά, στις 23 Φεβρουαρίου του 2000 έκανε το διεθνές ντεμπούτο του σε παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία στο Αμστερνταμ.

Τον Μάιο του 2002 τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο και η αποθεραπεία του δεν έγινε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παίρνει μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου και τον Οκτώβριο του 2003 τραυματίζεται στη μέση και εν συνεχεία παθαίνει κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε ειδική κλινική.

Μένει εκτός αποστολής της εθνικής Γερμανίας για το Euro 2004 και αργότερα παθαίνει νέα κρίση κατάθλιψης. Τον Μάρτιο του 2006 τραυματίζεται στην προπόνηση της Μπάγερν, την ημέρα που ανακοινώνεται η αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Μουντιάλ. Μένει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, ύστερα από πέμπτη εγχείρηση στο ίδιο σημείο.

Τον Ιανουάριο του 2007 ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε μόλις στα 27 του χρόνια…

Σήμερα ο Σέμπα γίνεται 41 ετών.