Menu

Όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε για τρίτη σερί φορά αήττητος από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε για τρίτη σερί φορά αήττητος από τη Ρεάλ Μαδρίτης

14 Ιανουαρίου 1973. Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός απέσπασε 1-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε φιλικό αγώνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Με τις αναμνήσεις του τελικού Γουέμπλεϊ να είναι ακόμα νωπές, ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στην Ισπανία από τη «βασίλισσα» χάρη βέβαια στην παρουσία του Φέρεντς Πούσκας στον πάγκο αφού είχε διαρκώς ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους «μερένεχες».

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές τους, αφού ακολουθούσε αγώνας εθνικών ομάδων Ελλάδας – Ισπανίας μετά από λίγες ημέρες. Μπροστά σε 40.000 θεατές οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ στο 5′, με καρφωτή κεφαλιά του 21χρονου τότε Κάρλος Αλόνσο Γκονθάλεθ, γνωστότερου ως Σαντιγιάνα. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ισπανών, οι Χουάν Ραμόν Βερόν και Αρακέν Ντεμέλο «έκρυψαν» την μπάλα και ο τελευταίος με σουτ έγραψε το τελικό 1-1 μόλις στο 8ο λεπτό.

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος ανά διαστήματα. Στην αρχή των δύο ημιχρόνων κυριάρχησε η Ρεάλ, υποχρεώνοντας τον Οικονομόπουλο σε μεγάλες αποκρούσεις

Στα υπόλοιπα διαστήματα ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τον αγώνα και απειλούσε με αποκορύφωμα την φάση του 86′, όταν ο Τότης Φυλακούρης έβγαλε με κάθετη πάσα σε τετ α τετ τον Γιώργο Βλάχο με τον τερματοφύλακα Αντρές Χουνκέρα, όμως η κατάληξη δεν ήταν το γκολ αλλά η απόκρουση του Ισπανού γκολκίπερ.

Όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε για τρίτη σερί φορά αήττητος από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Καλύτερος του Παναθηναϊκού ο Άνθιμος Καψής που «καθάριζε» όλες τις φάσεις στην άμυνα και οι Βερόν, Ντεμέλο που καταχειροκροτήθηκαν από τους 40.000 θεατές.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος εκείνα τα χρόνια σε τρία συνεχόμενα φιλικά με τη μεγάλη Ρεάλ. Το πρώτο ματς έγινε στις 7/9/1969 στην Λεωφόρο και έληξε 2-2. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με 2-0 (66′ Δημητρίου και 75′ Ελευθεράκης) για να μειώσουν σε 2-1 οι Ισπανοί στο 78′ και αν «κλέψουν» την ισοπαλία στο 90′.

Ένα χρόνο μετά η Ρεάλ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (στην άτυπη ρεβάνς του 2-2) στις 6 Σεπτεμβρίου 1970 (τα φιλικά που προηγήθηκαν της πορείας του Γουέμπλεϊ) και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι ισοπαλία (1-1). Σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Αντωνιάδης στο 10′.