Menu

Τις επτά έφτασαν οι απολύσεις προπονητών στην Premier League

Τις επτά έφτασαν οι απολύσεις προπονητών στην Premier League

Τις αλλαγές προπονητών στην Premier League, και στις αγγλικές ομάδες γενικά, συνήθεις δεν τις λες. Ίσα ίσα, αποτελεί είδηση αν η πίστωση χρόνου προς ένα προπονητή εκπνεύσει μεσούσης της σεζόν. Ενδεικτικά την περσινή σεζόν, 2020-21, μόλις τέσσερις προπονητές έχασαν τη δουλειά τους: ο Σλάβεν Μπίλιτς (Γουέστ Μπρομ), ο Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), ο Κρις Γουάιλντερ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) και ο Ζοσέ Μουρίνιο (Τότεναμ).

Τέσσερις, επί συνόλω 20 ομάδων. Φέτος όμως; Ήδη επτά! Έσχατος χρονικά ο Ράφα Μπενίτεθ, που ναι μεν είχε πραγματοποιήσει δυναμική εκκίνηση στη σεζόν με τα «ζαχαρωτά» όμως έκτοτε κάπου χάλασε η… μαγιά και τη δεύτερη, τη τάξει, ομάδα του Λίβερπουλ την πήρε η κάτω βόλτα.

Ο Μαδριλένος ήταν, λοιπόν, ο ένατος προπονητής ομάδας της EPL που έχασε πρόωρα τη δουλειά του. Πρώτος χρονικά ήταν ο Σίσκο Μουνιόθ της Γουότφορντ, στις 3 Οκτωβρίου, με τον διάδοχό του στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» να είναι επίσης ξένος και, δη, Ιταλός: ο γνωστός μας Κλαούντιο Ρανιέρι. Λίγες ημέρες αργότερα, παράλληλα με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, απολύθηκε από τη Νιούκαστλ ο Στιβ Μπρους και τον διαδέχθηκε ο πολύπειρος μεν Εντι Χάουι, αλλά με ολιγόμηνο συμβόλαιο: τα πετροδόλαρα που αναμένεται να πέσουν από το καλοκαίρι στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» νομοτελειακά θα φέρουν και προπονητή αντίστοιχου, παχυλού, μισθού.

Στις αρχές Νοεμβρίου ήταν σειρά της Τότεναμ να αλλάξει, ξανά μανά, προπονητή, διώχνοντας τον Πορτογάλο Νούνο Σάντο και φέρνοντας τον Ιταλό, και πρωταθλητή με την Ίντερ πέρυσι, Αντόνιο Κόντε. Ίδια μοίρα ανέμενε και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό να αποχωρεί φιλικά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη θέση του να προσλαμβάνεται με ρόλο γενικού μάνατζερ, και όχι μόνο προπονητή, ο Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ και το ερώτημα για τον διάδοχο από τη νέα σεζόν, αν υπάρξει, να εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το «Ολντ Τράφορντ».

Είχαν προηγηθεί ο αποπομπή του Γερμανού Ντάνιελ Φάρκε από την παραπαίουσα Νόριτς, όπου τον διαδέχθηκε ο Νταν Σμιθ, ο οποίος μόλις τέσσερα 24ωρα νωρίτερα είχε απολυθεί από την Άστον Βίλα και τη θέση του έλαβε, προερχόμενος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκωτίας με τη Ρέιντζερς, ο Στίβεν Τζέραρντ.

For the record, επτά ήταν οι αλλαγές προπονητών πρόπερσι (2019-20) στην Premier League, αλλά σε όλη σεζόν: μεταξύ άλλων οι Μαουρίσιο Ποκετίνο (Τότεναμ), Ουνάι Εμερι (Αρσεναλ) και Μανουέλ Πελεγρίνι (Γουέστ Χαμ).


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 17/1/2022