Menu

Τσιτσιπάς VS Μεντβέντεφ. Μια μεγάλη αντιπαλότητα

Τσιτσιπάς VS Μεντβέντεφ. Μια μεγάλη αντιπαλότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον τρίτο ημιτελικό του στο Australian Open, ελπίζει να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει για πρώτη φορά σε τελικό στη Μελβούρνη. Αντίπαλός του στον ημιτελικό, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ελληνας και ο Ρώσος έχουν βρεθεί αντίπαλοι άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν, με τον Μεντβέντεφ να προηγείται με 6-2 στις νίκες.

Η πρώτη ήταν στο Μαϊάμι όπου ο Μεντβέντεφ επικράτησε, σε ένα ματς που οι δυο τους άνοιξαν… βεντέτα, μετά τις βρισιές του Στέφανου στο πρόσωπό του. Ακολούθησε άλλη μια νίκη του Ρώσου στο US Open την ίδια χρονιά και μία στη Βασιλεία.

Το σερί του Νο2 του κόσμου έφτασε στο 5-0 με δύο νίκες το 2019 σε Μονακό και Σαγκάη, με τον Τσιτσιπά να κάνει… σεφτέ στο ATP Finals την ίδια χρονιά.

Το 2021 ήταν οι τελευταίες τους δύο συναντήσεις με τον Μεντβέντεφ να κερδίζει στον ημιτελικό του Australian Open και τον Στέφανο να παίρνει ρεβάνς στον προημιτελικό του Roland Garros. Φέτος ο Tsitsifast έχει την ευκαιρία του να πάρει… εκδίκηση για την περσινή του ήττα στη Μελβούρνη.

Ασυμφωνία… χαρακτήρων

Στις τελευταίες του δηλώσεις μετά την πρόκριση επί του Γιάνικ Σίνερ, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι έχει να μιλήσει κάποιους μήνες με τον Ρώσο κι ότι η μόνη διαφορά που τους χωρίζει είναι μέσα στο γήπεδο: «Η σχέση μας είναι καλή. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο στο γήπεδο. Άλλωστε, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο».Ο Μεντβέντεφ, μετά την επική νίκη επί του Φέλικ Οζέ Αλιασίμ, σε έναν αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 42 λεπτά, χαρακτήρισε τον Ελληνα σταρ «μεγάλο παίκτη».

Τούτα, μετά την κόντρα τους που ξεκίνησε το 2018 (στην πρώτη τους συνάντηση) όταν στο τουρνουά του Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς φέρεται να είχε μια άσχημη συμπεριφορά προς τον Ρώσο αντίπαλό του, που στιγμές νωρίτερα τον είχε κερδίσει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής φαίνεται πως γύρισε και είπε κάτι, με τον Μεντβέντεφ να υποστηρίζει πως τον έβρισε στα ρωσικά. «Καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό» του απάντησε ο Μεντβέντεφ και μπροστά στον έκπληκτο διαιτητή άρχισε μία έντονη λογομαχία. «Πας στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά χτυπάς net και δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί;». Το περιβόητο toilet break ήταν η αφορμή.

Το επόμενο επεισόδιο γράφτηκε στη Βασιλεία. Στην τρίτη συνάντησή τους, ο Μεντβέντεφ επικράτησε άνετα στα προημιτελικά και έγραψε στο Instagram «Ooops, I did it again», ενώ ο Τσιτσιπάς απάντησε με το να τον μπλοκάρει από τα social media.

Ο Μεντβέντεφ έτρεξε ένα μεγάλο σερί πέντε νικών απέναντι στον Τσιτσιπά, ο οποίος φάνηκε να μην μπορεί να το διαχειριστεί. Μετά την ήττα του στη Σανγκάη επιτέθηκε στον αντίπαλό του μειώνοντας το παιχνίδι του -κάτι που έδειξε να μετανιώνει αργότερα: «Δεν θέλω να γίνω αγενής, αλλά είναι απλά βαρετό. Είναι βαρετό. Είναι τόσο βαρετό που… δεν ξέρω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ξεκίνησε πινγκ πονγκ δηλώσεων, με τον Μεντβέντεφ να απαντάει λίγες μέρες αργότερα: «Σκέφτομαι πολλά, θα πω μόνο ένα πράγμα: μου είναι δύσκολο να τον πάρω στα σοβαρά».

Ο Μεντβέντεφ έτρεξε ένα σερί πέντε νικών (5-0) απέναντι στον Τσιτσιπά, όμως ήρθε η ώρα για το φρένο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε την πρώτη του νίκη στο ATP Finls το 2019 στο Λονδίνο και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: «Είναι μια νίκη που κυνηγούσα καιρό και ήρθε τώρα. Είναι ένας σκληρός παίκτης, πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις».

«Μαχαίρια» μπορεί να μη βγαίνουν πια, αλλά οι σχέσεις τους δεν αποκαταστάθηκαν. Κυριαρχεί μια… ασυμφωνία χαρακτήρων, που δεν θα τους το επέτρεπε.

«Σίγουρα δεν είμαστε φίλοι, αλλά δεν είμαστε ούτε εχθροί. Είμαστε συνάδελφοι, αυτό αρκεί», είχε αναφέρει ο Μεντβέντεφ, ενώ σε άλλη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο σαν παίκτες, αλλά όχι τόσο πολύ σε προσωπικό επίπεδο. Θα έλεγα πως δεν έχουμε καθόλου σχέσεις»

Σε αντίστοιχο ύφος και ο Τσιτσιπάς είχε: «Η χημεία μας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσες να συναντήσεις. Συμβαίνει, δεν μπορείς να συμπαθείς τους πάντες. Δεν τον μισώ, αλλά όπως είπε και αυτός, δεν θα πηγαίναμε παρέα για δείπνο. Τον σέβομαι. Έχει διανύσει μεγάλο δρόμο για να φτάσει ως εδώ».

Head 2 head

2018ΑΤP Masters 1000, Μαϊάμι (R128)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς2-6-6-4, 6-2
2018US Open Next Gen (R64)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς6-4, 6-3, 4-6, 6-3
2018Open Βασιλείας (QF)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς6-4, 3-6, 6-3
2019ATP Masters 1000, Μόντε Κάρλο (R16)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς6-2, 1-6, 6-4
2019ATP Masters 1000, Σανγκάη (SF)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς7-6 (5), 7-5
2019Nitto ATP Finals (RR)Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ7-6 (5), 6-4
2021Australian Open (SF)Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς6-4, 6-2, 7-5
2021Roland Garros (QF)Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ6-3, 7-6 (3), 7-5

 


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 27/1/2022