Menu

Ολυμπιακός. Όταν έπεσαν… κορνέδες στου Ρέντη

Ολυμπιακός. Όταν έπεσαν… κορνέδες στου Ρέντη

28 Ιανουαρίου 1993. Ο Αντώνης Γεωργιάδης εξαναγκάζεται σε παραίτηση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αντιδρούσαν στη διοικητική απόφαση για απόλυση του Ολεγκ Μπλαχίν.

Το «ντου» έγινε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και άλλοι υποστηρίζουν ότι ένας οπαδός φώναζε «φύγε» στον Δραμινό τεχνικό κρατώντας έναν κορνέ στο χέρι και τον λέρωσε κατά λάθος, άλλοι ότι πολλά από αυτά τα γλυκά πετάχτηκαν στο αμάξι του! Στη θέση του ανέλαβε ο Λιούπκο Πέτροβιτς.

Το περιστατικό με τους περίφημους κορνέδες (η λέξη κανονικά είναι «το κορνέ», ήτοι το κέρατο από σφολιάτα, γεμισμένο με σαντιγί κι όχι «ο κορνές» όπως επικράτησε να γράφεται) έμεινε στην ιστορία. Ήταν η εποχή εκείνη όπου οι Πειραιώτες είχαν ήδη συμπληρώσει μία εξαετία χωρίς πρωτάθλημα (και τελικά έφτασαν τα δέκα, αφού από το 1987, το επόμενο ήρθε το 1997) και λογικά η υπομονή του «ερυθρόλευκου» κόσμου είχε αρχίσει να εξαντλείται. Σε σημείο μάλιστα που να αναλάβουν δράση οι… κορνέδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μοναδικό επίτευγμα του Αντώνη Γεωργιάδη…

Ο Γεωργιάδης είχε μόλις αναλάβει να αντικαταστήσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο τον Μπλαχίν (πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Σταύρος Νταϊφάς), που απολύθηκε μετά την ισοπαλία με τον Εδεσσαϊκό στο Καραϊσκάκη (1-1 στις 24/1/93). Τηρουμένων βέβαια των αναλογιών, ο Ουκρανός ήταν επιτυχημένος, αφού διατηρούσε την ομάδα μέσα σε όλους τους στόχους της, έχοντας προκριθεί και για πρώτη φορά στους “8” του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αποκλείοντας τη Μονακό, εξ ου και οι έντονες αντιδράσεις με την απομάκρυνσή του.

Ο 60χρονος τότε Γεωργιάδης, επέστρεψε στο τιμόνι του Ολυμπιακού επτά χρόνια μετά, έχοντας «κηλίδα» στο βιογραφικό του το βαρύ 4-0 από τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Κυπέλλου το 1986. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων άρχισαν τα… παρατράγουδα. «Δεν έχει θέση σε μας ο προπονητής της τεσσάρας», έλεγαν χαρακτηριστικά. Ομως, ελέω του εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-2) στις 27 Γενάρη, δεν πήραν -αρχικά- περαιτέρω εκτάσεις. Και η θητεία του δεν έμελλε τελικά να κρατήσει για περισσότερο από τέσσερις ημέρες!

Στις 28 Γενάρη, μία ημέρα μετά το παιχνίδι στο Βόλο, 200 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… ντου στο Ρέντη κι απαίτησαν την άμεση αποχώρησή του, όπως τελικά και πέτυχαν, με τον ίδιο να παραιτείται.

-«Σήκω και φύγε».

-«Μα τι φταίω εγώ;»

-«Φταις δε φταις, στο γήπεδο δεν μπαίνεις. Να φύγεις», ήταν ο διάλογος μεταξύ Γεωργιάδη κι οπαδών, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής.

Βέβαια οι αντιδράσεις δεν έμειναν μόνο στα λόγια, αφού ακολούθησε και η… εκτόξευση κορνέδων, με τα «σκάγια» να παίρνουν τόσο το αυτοκίνητο του έμπειρου προπονητή, όσο και τους παίκτες της ομάδας. Στη συνέχεια άλλωστε ζητήθηκε και η παρουσία ανδρών των ΜΕΑ (δυνάμεις ασφαλείας), συνοδεία των οποίων οι ποδοσφαιριστών πήγαν από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο, με μερίδα οργισμένων οπαδών να απειλεί πως: «Αυτό ήταν μία προειδοποίηση, την επόμενη φορά θα φάτε ξύλο»!