Menu

Αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο

Αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο

29 Ιανουαρίου 1886. Σαν σήμερα πριν από 136 χρόνια ο 42χρονος Καρλ Μπεντζ πατεντάρει το Motorwagen στη Γερμανία, το οποίο θεωρείται ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο. Η εταιρεία του θα συγχωνευθεί με αυτή του 52χρονου Gottlieb Daimler, τον οποίο ποτέ δεν γνώρισε παρότι έμεναν μόνο 100 χιλιόμετρα μακριά, 26 χρόνια μετά τον θάνατό του Daimler (6/3/1900) με την ονομασία Daimler-Benz, και αργότερα Mercedes-Benz.

Το Motorwagen ήταν πρώτο πρακτικό αυτοκίνητο στον κόσμο που τροφοδοτούνταν από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο Μπεντζ δημιούργησε και το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητό του το 1891. Ξεκίνησε την Benz & Company και το 1900 έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο. Έγινε επίσης ο πρώτος νόμιμος οδηγός στον κόσμο, όταν ο Μεγάλος Δούκας του Μπάντεν του έδωσε τη διάκριση.

Η σύζυγός του βοήθησε στην προώθηση του Motorwagen, ταξιδεύοντας σε ένα ιστορικό ταξίδι 66 μιλίων από το Mannheim στο Pforzheim για να δείξει την πρακτικότητά του για τις οικογένειες. Εκείνη την εποχή, έπρεπε να αγοράσει βενζίνη στα φαρμακεία και να επιδιορθώσει χειροκίνητα πολλές δυσλειτουργίες. Εξ ου ένα ετήσιο ράλι αντίκες που ονομάζεται Bertha Benz Memorial Route πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς τιμήν του.