Menu

Ο Νηλ Άρμστρονγκ πλούτισε τον Ντέιβιντ Θρέλφολ!

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μποζιονέλος δημοσιογράφος

Μπορεί η πρώτη προσσελήνωση στην ιστορία του ανθρώπου, το μακρινό 1969, να μοιάζει… αρχαία ιστορία, όμως τότε, ήταν κάτι το απίστευτο για την παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τα δεδομένα της εποχής. Θα αναρωτηθείτε, που κολλάει αυτό με το στοίχημα. Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε το νόημα…

Μπορεί ο οραματιστής Τζον Κένεντι να μην πρόλαβε να δει ο ίδιος τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι, καθώς είχε δολοφονηθεί έξι χρόνια πριν πατήσει εκεί για πρώτη φορά ο Νηλ Άρμστρονγκ, όμως ένας… μάγκας από το Πρέστον της Αγγλίας, είχε πιστέψει στο όραμα του JFK και είχε επενδύσει μάλιστα, πάνω του!

Διαβάστε επίσης: Περί Βοτανικού και διπλής ανάπλασης, ποια η άποψη του Μποζιονέλος δημοσιογράφος;

Την άνοιξη λοιπόν, του 1964, ο Ντέιβιντ Θρέλφολ είχε ζητήσει από την William Hill απόδοση, για να πατήσει άνθρωπος στο φεγγάρι! Ο Άγγλος μπουκ τοποθέτησε το line στον Ιανουάριο του 1971 και του πρόσφερε απόδοση 1001.00! Ο Θρέλφολ, στοιχημάτισε μόλις 10 λίρες, όμως στις 21 Ιουλίου του 1969 δικαιώθηκε πανηγυρικά όταν ο Άρμστρονγκ ως κυβερνήτης της αποστολής Απόλλων 11 πατούσε για πρώτη φορά το έδαφος της σελήνης και αναφωνούσε την πασίγνωστη πλέον φράση «ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα»!

Το κέρδος του; 10.000 λίρες! Ποσό, που με τα σημερινά δεδομένα και τις σημερινές ισοτιμίες, μεταφράζεται κάπου στις 155.000 λίρες! Αν μη τι άλλο, ο Νηλ Άρμστρονγκ «πλούτισε», εν αγνοία του εννοείται, τον Ντέιβιντ Θρέλφολ, ο οποίος πιθανότατα να τον ευγνωμονούσε μετέπειτα.

Η παλαβή αυτή ιστορία όμως, δεν τελειώνει εδώ! Η William Hill δεν προσέφερε απόδοση μόνο για την προσσελήνωση του ανθρώπου. Έβγαλε απόδοση και συγκεκριμένα 501.00 για το ενδεχόμενο η αμερικανική κυβέρνηση να παραδεχθεί πως τα πάντα ήταν στημένα!

Ό,τι πρέπει για τους υποστηρικτές διάφορων θεωριών συνομωσίας!

Δείτε επίσης: Ενα από τα καλύτερα κείμενα του Μποζιονέλος δημοσιογράφος