Menu

Τι απέγινε ο Ζίζι Ρόμπερτς;

Τι απέγινε ο Ζίζι Ρόμπερτς;

Ζίζι Κολούμπα Ρόμπερτς… Το καλοκαίρι του 2001 ο Ολυμπιακός προχώρησε στη μεταγραφή του 25χρονου Λιβεριανού επιθετικού και ο αστικός μύθος της εποχής έλεγε ότι η μεταγραφή εκείνη έγινε επειδή ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του Πανιωνίου κόντρα στον Παναθηναϊκό μερικούς μήνες νωρίτερα μέσα στην Λεωφόρο.

Σαν σήμερα, 4/2/2001 και μόλις τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη συντριβή με 7-2 από τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για το Κύπελλο, ο Πανιώνιος πήρε απρόσμενη ρεβάνς, στο ίδιο γήπεδο, με γκολ στο 95′ από τον Ρόμπερτς. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Η ζωή του μετά τον Ολυμπιακό παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποχωρώντας από το λιμάνι αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να αναζητήσει την τύχη του στις ΗΠΑ. Μετακόμισε λοιπόν τον Φεβρουάριο του 2003 στο Κολοράντο για λογαριασμό των Ράπιντς. Εκεί κατάφερε να κάτσει για δύο σεζόν και το πιο τρομερό απ’ όλα ήταν ότι ενώ πήγε ως φορ και παρουσιάζοντας στο βιογραφικό του τα γκολ που είχε πετύχει σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ιωνικό, ο τότε προπονητής του Τιμ Χάνκινσον αποφάσισε να τον γυρίσει… στόπερ!

Αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα κι αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Σε ηλικία 26 ετών μετακόμισε στην Β. Ιρλανδία και σε μία ομάδα που δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρική. Συγκεκριμένα στην Κόουλισλαντ Να Φιάνα GAC! Στη συγκεκριμένη ομάδα ο Ρόμπερτς ναι έπαιξε ως ποδοσφαιριστής, αλλά συμμετείχε και στο τοπικό πρωτάθλημα… ράγκμπι. Του καλοάρεσε η ιδέα να δοκιμάσει την τύχη του και στο ράγκμπι και τα έκανε ουσιαστικά παράλληλα όλα!

Ποιος να το φανταζόταν πάντως. Ο Ρόμπερτς που πήγε 18 ετών στην Μίλαν με συστάσεις «νέου Γουεά», να φτάσει στο σημείο να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 27 του. Το καλοκαίρι του 2006 και αφού έκανε την… πλάκα του στην Β. Ιρλανδία παίζοντας περισσότερο ράγκμπι και λιγότερο ποδόσφαιρο (η Κόουλισλαντ είχε και κανονικό ποδοσφαιρικό τμήμα), αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του. Είχε φτάσει σε σημείο να μην βρίσκει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και  είχε ένα σωρό σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ποδοσφαιρική στέγη ούτε καν στο πρωτάθλημα της Λιβερίας!

Αφού έκανε τις διακοπές του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά όμως όχι ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, αλλά ως προπονητής! Ο Ζίζι Ρόμπερτς πήγε στις ΗΠΑ ξανά. Εκεί πήρε το δίπλωμα προπονητή, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια και πλέον δούλεψε ως μάνατζερ στους Ατλάντα Σίλβερμπακς. Εκτοτε, άνεργος.