Menu

Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Το μεγάλο «ερυθρόλευκο» σερί…

Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Το μεγάλο «ερυθρόλευκο» σερί…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, με τις δύο ομάδες να έρχονται από… in extremis αποτελέσματα στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα και εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια χιτσκοκική πρόκριση στα ημιτελικά: παραλίγο να πληρώσει το εκτεταμένο rotation αλλά ο Μασούρας στο 92’ έστειλε το ματς με τον Παναιτωλικό στην παράταση και στο 115’ το «κλείδωσε» (3-1). Ανάλογη… ψυχοσύνθεση θα είχε και η ΑΕΚ καθώς ως το 95’ κρατούσε την πρόκριση στους «4» στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά κατόρθωσε να δεχτεί δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά.

Χωρίς θεατές το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, με το κλίμα στην «Ένωση» ευλόγως και νομοτελειακά «βαρύ» και αυτό στον πρωτοπόρο… διχασμένο μιας και την Πέμπτη παίζει με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο.

Ωστόσο, ένα ντέρμπι είναι πάντα… ακριβώς αυτό: ντέρμπι. Και όταν συναντιούνται δύο μεγάλες ομάδες, τίποτε δεν είναι προδιαγεγραμμένο.

Κίνητρο και για τους μεν και για του δε, πλην του βαθμολογικού, είναι και το «ερυθρόλευκο» σερί. Με το 3-2 του α’ γύρου στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός συνέχισε την καλή παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια τελευταία, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ: για πρώτη φορά στην ιστορία τους, από καταβολής Α’ Εθνικής το 1959, μένει αήττητος από την ΑΕΚ για 12 διαδοχικά επίσημα παιχνίδια και για πρώτη φορά για 11 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Τα 12 αυτά παιχνίδια είναι από το καλοκαίρι του 2018 και μετά, όσα δηλαδή έπαιξαν τις τέσσερις τελευταίες σεζόν και ο Ολυμπιακός μετρά 9-3-0. Για να γίνουν οι συγκρίσεις στα αμέσως προηγούμενα 10, από το 2016 ως το 2018, η ΑΕΚ είχε επτά νίκες.

Η «Ενωση» νίκησε για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στο Κύπελλο, παίρνοντας και την πρόκριση από τον Ολυμπιακό (2-1), μάλιστα τρεις μέρες νωρίτερα είχε νικήσει και για το πρωτάθλημα εκτός έδρας με το ίδιο σκορ και ήταν η σεζόν που η ΑΕΚ πήρε στο τέλος το πρωτάθλημα. Εκείνη η νίκη της είναι και η μοναδική στις τελευταίες 12 επισκέψεις της στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 11 ενώ στα τελευταία 17 δεν υπάρχει ισοπαλία, ήτοι από τον Μάρτιο του 2005 και το 1-1 με τα γκολ των Οκκά και Κατσουράνη.