Menu

Τραγέλαφος. Διπλό στο γήπεδο, άσος… στο ΠΡΟ-ΠΟ

Τραγέλαφος. Διπλό στο γήπεδο, άσος… στο ΠΡΟ-ΠΟ

20 Φεβρουαρίου 1983. Ιστορία γράφτηκε σαν σήμερα στη Ρόδο, μιας και για πρώτη φορά διεκόπη αγώνας Α’ Εθνικής επειδή μία ομάδα έμεινε με έξι παίκτες!

Η ΑΕΚ προηγείτο 2-1 της Ρόδου (20′ πέν. Παπαοικονόμου / 23′ Μαύρος, 30′ Χατζηιωαννίδης), όταν στο 60′ αποβλήθηκαν οι Εγγλέζος, Παπαοικονόμου και Δράκος των γηπεδούχων για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Καπετανάκη. Το ματς συνεχίστηκε ύστερα από 12 λεπτά, μέχρι που δήλωσαν τραυματίες οι Μαυρουδής (82′) και Παπαϊωάννου (84′).

Η Ρόδος έμεινε με έξι παίκτες και το ματς διεκόπη εις βάρος της ενώ υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν…

Στο ΠΡΟ-ΠΟ, πάντως, ήταν… άσος, κατόπιν σχετική κλήρωσης το ίδιο βράδυ στο στούντιο της «Αθλητικής Κυριακής».

Γιατί, όμως, φτάσαμε ως εκεί; Το… κακό άρχισε έγινε γύρω στο 60’. Ο Εγγλέζος έκανε ένα φάουλ στον Νικολούδη, ο διαιτητής Καπετανάκης το καταλόγισε, ο παίκτης της Ρόδου έβρισε τα θεία και αμέσως απεβλήθη. Τότε έτρεξαν να διαμαρτυρηθούν οι συμπαίκτες του, κάποιοι από αυτούς έβρισαν και ώθησαν βιαίως τον διαιτητή. Αποβλήθηκαν για το λόγο αυτό μέσα σε ένα λεπτό και οι Παπαοικονόμου, Δράκος.

Ο αγώνας άρχισε ξανά με καθυστέρηση, αλλά από το 80’ και μετά, δύο παίκτες της Ρόδου προέκυψαν τόσο… τραυματίες, ώστε ήταν αδύνατο να συνεχίσουν. Ο Μαυρουδής στο 84’ και ο μετέπειτα κιτρινόμαυρος (θα ερχόταν στην ΑΕΚ το ίδιο καλοκαίρι και θα έμενε δέκα χρόνια) Παύλος Παπαϊωάννου στο 86’ έφυγαν με φορείο. Οταν πια ο διαιτητής πήρε τη διαβεβαίωση από τον γιατρό του αγώνα ότι ήταν όντως αδύνατο να συνεχίσουν (οι δύο αλλαγές που προβλέπονταν τότε, είχαν ήδη γίνει) διέκοψε τον αγώνα. Αυτό προβλέπεται σε περίπτωση που μια ομάδα μείνει με έξι παίκτες.

Η ΑΕΚ πήρε τον αγώνα στα χαρτιά και η αποστολή της επέστρεψε από… ζούγκλα. Άπαντες κατήγγειλαν τον προπονητή της Ρόδου, Νίκο Στριμπέλη ότι δική του έμπνευση ήταν οι «τραυματισμοί» και ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ζητούσε από τους παίκτες του να «σπάσουν» τα πόδια των αντιπάλων τους.

Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Δημουλάς τον άκουσε να φωνάζει «σκοτώστε τους όλους», ενώ ο πρόεδρος Μιχάλης Αρκάδης δήλωσε ότι η Αστυνομία έσωσε την αποστολή της ομάδας από τη μήνιν των Ροδίων. Ο Θωμάς Μαύρος κατήγγειλε ότι άκουσε αντιπάλους να τον απειλούν ότι θα γυρίσει στην Αθήνα χωρίς πόδια (!) ενώ οι Παπαϊωάννου και Δίντσικος αλληλοκαταγγέλονταν: ο Δίντσικος κατηγορούσε τον Παύλο ότι τον έφτυσε και ο Παύλος τον Δίντσικο ότι του έβρισε τη μάνα. Πέντε μήνες αργότερα θα έκαναν μαζί προπόνηση στη Νέα Φιλαδέλφεια…