Menu

Ο Γιώργος Σιδέρης εκτός γηπέδων. Από τον Ρωχάμη στον Κοσκωτά

Ο Γιώργος Σιδέρης εκτός γηπέδων. Από τον Ρωχάμη στον Κοσκωτά

Ο Γιώργος Σιδέρης αποφυλακίζεται σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 1985, μετά από δυόμισι μήνες, σε μία ακόμη φορά που απασχόλησε για κάτι εξωαγωνιστικό.

Τι είχε συμβεί; Στις 6 Δεκεμβρίου του 1984, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κεραυνός» του υπουργείου Οικονομικών, ο Σιδέρης μαζί με έναν συγγενή του και άλλους τέσσερις ιδιώτες κατηγορήθηκαν για λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος και παράνομη εισαγωγή χρυσού. Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου παρέμεινε κρατούμενος για περίπου τρεις μήνες. Τελικά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε με δικαστικό βούλευμα.

Διαβάστε επίσης: τα τελευταία ματς του Σιδέρη.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1986, αποκαλύφθηκε ότι μια πολυμελής ομάδα κακοποιών στην οποία συμμετείχαν οι Βαγγέλης Ρωχάμης, Κώστας Κουτελιέρης, Διονύσης Φούκας και άλλοι σχεδίαζαν την απαγωγή της κόρης του Σιδέρη. Φίλοι του παλαιού ποδοσφαιριστή λένε ότι μόλις πληροφορήθηκε τα σχέδιά τους ο Σιδέρης είπε: «Καλύτερα να σκότωναν εμένα παρά να έπαιρναν το κορίτσι μου».

Το όνομα του Σιδέρη όμως είχε απασχολήσει και άλλες φορές. Τον Μάρτιο του 1995 ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Σταύρος Μαυρόπουλος παραδέχθηκε στη διάρκεια πειθαρχικού ελέγχου που του έγινε ότι για να μην πληρώσει τους αναλογούντες φόρους μιας πολυτελούς Μερσεντές είχε συμφωνήσει με τον Σιδέρη η ασφαλιστική εταιρεία του να εμφανίζεται εικονικά ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Και το 2007 πυροβολήθηκε από τρεις ένοπλους κουκουλοφόρους, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, στο Παλαιό Φάληρο. Ο Σιδέρης απέφυγε τον θανάσιμο τραυματισμό γιατί έστρεψε το σώμα του. Ακόμη τον βοήθησε το γεγονός ότι μετά τους πυροβολισμούς στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο από τις φωνές των περιοίκων, γεγονός που οδήγησε τους κακοποιούς να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να απομακρυνθούν γρήγορα με ΙΧ.

Ο Γιώργος Σιδέρης εκτός γηπέδων. Από τον Ρωχάμη στον Κοσκωτά

Λέγεται ότι άνθρωποι του Γιώργου Κοσκωτά ήταν οι δράστες. «Ο Κοσκωτάς μού είχε ζητήσει να του δώσω ένα ποσόν που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες. Του είχα απαντήσει ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει γιατί είχαν περάσει μετά τον πλειστηριασμό (σ.σ. ως εκπρόσωπος εταιρείας) νόμιμα στην ιδιοκτησία μου και δεν του είχα καμία υποχρέωση». Στη συνέχεια, υποστήριξε ο Σιδέρης, άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά, τον πλησίασαν απειλητικά, λέγοντάς του «φιλαράκο, δώσε τα λεφτά στον Κοσκωτά, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης: πώς ο Σιδέρης πήγε στην Αντβέρπ

Η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα χωρίς να έχει κληθεί από την αστυνομία ο Κοσκωτάς, ασκήθηκαν οι διώξεις για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της πράξης, καθώς οι δράστες των πυροβολισμών παραμένουν άγνωστοι και ξεκίνησε η ανάκριση.

Ο Κοσκωτάς τελικά αυτοβούλως εμφανίστηκε στην ανακρίτρια, με τον συνήγορό του από τα παλιά, Τάκη Μιχαλόλια (αδερφό του χρυσαυγίτη Νίκου Μιχαλολιάκου) ενώ τον κατηγορούμενο ως δράστη σωματοφύλακα έσπευσε να τον υποστηρίξει ο απόστρατος αξιωματικός Νίκος Γρυλλάκης, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός του Μητσοτάκη». Γνωστό το ποιόν του.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας η σύζυγός του , η οποία υποστήριξε ότι ενδεχομένως «κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Γιώργου Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία». Και ο Κοσκωτάς αθωώθηκε…