Menu

Πώς ο Άρης έχασε την ευκαιρία για ένα τέταρτο σερί Final-4

Πώς ο Άρης έχασε την ευκαιρία για ένα τέταρτο σερί Final-4

28 Φεβρουαρίου 1991. Το πρώτο παιχνίδι μπάσκετ κεκλεισμένων των θυρών γίνεται στο Αλεξάνδρειο μεταξύ του Άρη και της Λεβερκούζεν (133-117) για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, νυν Euroleague. Ο Άρης είχε τιμωρηθεί διότι στον αγώνα της 14ης Φεβρουαρίου εναντίον της Μπαρτσελόνα, και ενώ έχανε, έσβησαν ξαφνικά τα φώτα και δημιουργήθηκαν επεισόδια.

Η ομάδα έδειξε σπάνια ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο κατόρθωσε να ξεπεράσει τη διαφορά των 9 πόντων με τους οποίους είχε χάσει στη Γερμανία, αλλά πέτυχε μια νίκη με σκορ μαμούθ, που θα ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ…

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA τον αγώνα παρακολούθησαν 105 άνθρωποι που είχαν ονομαστικές προσκλήσεις, όπως επίσης οι εκπρόσωποι του Τύπου και η στατιστική υπηρεσία. Ακόμα και έτσι ο Άρης πήρε… φωτιά στην επίθεση και επικράτησαν με το εντυπωσιακό 133-117 της γερμανικής ομάδας. Ο Άρης βασίστηκε στην καταπληκτική άμυνα της τριάδας Γκάλη-Γιαννάκη-Σόμπιν που έκανε τους Γερμανούς να σαστίσουν στο ξεκίνημα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του στον όμιλο και χρειαζόταν άλλες δύο στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές μακριά από την έδρα του για να πάρει το εισιτήριο για το Final 4. Τελικά κατάφερε να περάσει μόνο από τη Γαλλία κερδίζοντας τη Λιμόζ με 106-98, αφού γνώρισε τρεις ήττες από την ΠΟΠ ’84 (93-63), την Μακάμπι (101-89) και την Σκαβολίνι (93-89).

Ουσιαστικά στο τελευταίο ματς με τους Ιταλούς χάθηκε και η μεγάλη ευκαιρία για την 4η συνεχόμενη παρουσία του Άρη στην τελική φάση σε Final 4…