Menu

UEFA. Ο… Πόντιος Πιλάτος στη Νιόν

UEFA. Ο… Πόντιος Πιλάτος στη Νιόν

Ωσάν άλλος… Πόντιος Πιλάτος από χθες, και επίσημα, η UEFA, ένιψε τας χείρας της από τη Νιόν αναφορικά με το μέλλον των διακοπέντων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και, κυρίως, για πρώτη φορά εμφανίστηκε διαλλακτική. Τούτο είναι το μισογεμάτο ποτήρι: το μισοάδειο, ότι στην… ανταρσία Βέλγων, Ολλανδών και Σκωτσέζων που προχώρησαν σε πρόωρη διακοπή, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν βρήκε τρόπο απάντησης.

Πρακτικά η UEFA έριξε νερό στο κρασί της, από τις απειλές περί αποβολών συλλόγων από τα Κύπελλα Ευρώπης κλπ., πέρασε σε κάτι άλλο: ναι, παραμένει η οδηγία του να δώσετε όσο χρόνο μπορείτε για να ολοκληρωθούν αλλά, αν δεν καταστεί εφικτό, βγάλτε άκρη μόνοι σας.

Θέλετε διακοπή; Θέλετε… παύλα; Θέλετε βαθμολογία τη στιγμή που τελείωσε; Θέλετε play offs (ακόμη κι αν δεν υπήρχαν στην προκήρυξη); Θέλετε (κάτι που διαδόθηκε από χθες) βαθμολογία με points per game, ήτοι διαίρεση των βαθμών με τους αγώνες; Θέλετε μπαράζ σε ουδέτερο (που το συζητούν ως σενάριο οι Ολλανδοί ελέω ισοβαθμίας Αγιαξ και Αλκμααρ);

Ό,τι θέλετε, φτάνει να φτάσει στα γραφεία της UEFA μια επίσημη βαθμολογία για να βγουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν. Όπου, εδώ η συνομοσπονδία δεν είναι διαλλακτική: στα πρωταθλήματα που θα διακοπούν οριστικά ζητάει συμμετοχές από τη βαθμολογία που βρίσκονταν οι ομάδες τη στιγμή της διακοπής.

Αντίθετα, η Euroleague δίνει deadline την 24η Μαΐου για τη για τη λήψη οριστικής απόφασης: είτε διακοπή είτε συνέχιση. Κι αν υπάρξει όντως συνέχεια, ορίζει τους υπόλοιπους αγώνες από 4 Ιουλίου μέχρι 26 Ιουλίου σε ένα γήπεδο: ήτοι έξι αγωνιστικές συν Final 8! Δηλαδή 9 αγώνες σε 23 ημέρες για τις δύο ομάδες πάνε στον τελικό. Αδικο; Εννοείται!