Menu

ΠΑΟΚ – Γάνδη. 55 χρόνια αήττητος με Βέλγους

ΠΑΟΚ – Γάνδη. 55 χρόνια αήττητος με Βέλγους

Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του στους «16» του Europa Conference League την Γάνδη, με την παράδοση του «δικεφάλου του Βορρά» κόντρα σε βελγικές ομάδες να είναι αξιομνημόνευτη. Συνολικά έχει συναντηθεί τρεις φορές, ήτοι έξι αγώνες, με απολογισμό 1-3-2, ωστόσο η τελευταία του ήττα καταγράφτηκε πριν από 55 χρόνια.

Τότε, σεζόν 1967-68, είχε αποκλειστεί με δύο ήττες στο Κύπελλο Εκθέσεων από τη Ροαγιάλ Λιέγης: 2-0 στη Θεσσαλονίκη (είχε διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο) και 3-2 στη ρεβάνς. Αυτές ήταν και οι μόνες ήττες που έχει γνωρίσει ο ΠΑΟΚ από βελγικές ομάδες.

Το 1991-92 στον 1ο γύρο του UEFA Cup αντιμετώπισε τη Μαλίν. Παραχώρησε 1-1 στην Τούμπα δεχόμενος την ισοφάριση στο 62’ από τον Κλας Ινγκεσον, η ομάδα του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς είχε προηγηθεί στο 38’ με τον Γιώργο Σκαρτάδο. Και πήρε την πρόκριση στη ρεβάνς με γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη στο 86’, εποχή που η Μαλίν έπαιζε με Μισέλ Πρεντόμ, Μαρκ Εμερς, Ρενέ Εϊκελκαμπ και Κένετ Αντερσον.

Η τρίτη ομάδα από το Βέλγιο που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ ήταν η Κλαμπ Μπριζ, με τον «δικέφαλο» να τη συναντά στη φάση των ομίλων του Europa League της σεζόν 2010-11. Τόσο στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» (6’ Κουεμάχα / 78’ Μαλεζάς) όσο και στην Τούμπα (25’ Βιεϊρίνια / 89’ Στσέποβιτς) οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 1-1.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε, μαζί με τη Βιγιαρεάλ, από τον όμιλο, αφήνοντας εκτός Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μπριζ.

Τοιουτοτρόπως ο ΠΑΟΚ παραμένει εδώ και 55 χρόνια αήττητος απέναντι σε βελγικές ομάδες και αήττητος και στα δύο στην Τούμπα…


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 9/3/2022