Menu

39 χρόνια χωρίς… διπλό στον Πειραιά ο Αρης

39 χρόνια χωρίς… διπλό στον Πειραιά ο Αρης

Στην αυλαία της regular season της Super League, ο Άρης όχι μόνο «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα αλλά τον νίκησε για πρώτη φορά μετά από 24 επίσημα μεταξύ τους (εκ των οποίων 4 στο Κύπελλο). Ήταν η πρώτη νίκη των «κιτρινόμαυρων» μετά τις 28 Απριλίου 2010, τότε 2-0 στη Θεσσαλονίκη με ισάριθμα γκολ του Έντι Τζόνσον.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα τελευταία 23 μεταξύ τους, μετά από ένα 0-0 στο Νέο Φάληρο για τα play offs. Από τότε στην έδρα του μετράει 9-1-0.

Και, για να βρει κάποιος όμως την τελευταία νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού στην Αττική, θα πρέπει να… γυρίσει 20 χρόνια πίσω. Ήταν στις 27 Ιανουαρίου 2002 με γκολ του Τζμπαρί, προπονητή τον Γάλλο Ρισάρ Ταρντί και μεγάλο ματς από τον Φάνη Κατεργιαννάκη απέναντι σε Ζιοβάνι, Ζε Ελίας, Κριστιάν Καρεμπέ. Έκτοτε, 18-3-0 για τους «ερυθρόλευκους» σε επίσημα.

Εκείνο το προ 20ετίας ματς όμως είχε λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ. Η τελευταία νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη σημειώθηκε τον Νοέμβριο του… 1983, 1-0 με γκολ του Ερικσον! Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γερμανός Χάινς Χέερ, ο οποίος έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν με τον ΠΑΟΚ (68 παιχνίδια), έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.