Menu

Τα… δεκάρια του Σαβέβσκι

Τα… δεκάρια του Σαβέβσκι

15 Μαρτίου 1999. Ο Τόνι Σαβέφσκι πετυχαίνει στον Πύργο εναντίον του Πανηλειακού το 50ο γκολ του στο πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα συμπληρώσει 10 χρόνια καριέρας με την ομάδα της ΑΕΚ.

Το πρώτο γκολ του Σαβέφσκι με την ΑΕΚ ήταν περίπου δέκα χρόνια πριν από το πεντηκοστό. Κόντρα στην Καλαμαριά στην Θεσσαλονίκη στις 29/01/89, ο πιο αγαπημένος Σκοπιανός σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα που τίμησε όσο λίγοι. Το μαγικό αριστερό πόδι, η ασύγκριτη τεχνική κατάρτιση, οι ανεξάντλητες δυνάμεις και το σθένος με το οποίο έπαιζε στα ματς, έκαναν τον Σαβέφσκι μια σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα.

Από τον Δεκέμβρη του ’88 που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ ως τον Ιανουάριο του 2001 που έβγαλε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και έγινε προπονητής (ξεκινώντας από την ΑΕΚ βέβαια), ο Τόνι πήρε τα πάντα: τέσσερα Πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ, ένα Λιγκ Καπ. Επαιξε σε 357 αγώνες με την Ενωση και είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα της, σκοράροντας συνολικά 52 φορές. Που να βρεθεί άλλος να του μοιάζει…