Menu

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν – Follow up στις κληρώσεις

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Είναι, για όσες ομάδες έφτασαν λίγο πριν το τέλος της διαδρομής, η πιο μεγάλη ώρα. Μέχρι την επόμενη φυσικά: μαθαίνεις τον δρόμο ως και τον τελικό. Οι κληρώσεις των προημιτελικών και των ημιτελικών στις (τρεις, πια) διοργανώσεις της UEFA διενεργήθηκαν και έφεραν 24 ομάδες με τα… κομπιουτεράκια στο χέρι.

Θετικό, αν μη τι άλλο, για την Ελλάδα (και τον συντελεστή της στο UEFA ranking) ότι έχει εκπρόσωπο σε 8άδα: τον ΠΑΟΚ, στο Conference League. Σπουδαίο καθότι η τελευταία ελληνική ομάδα που είχε βρεθεί στους «8» κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν πριν από 19 ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός. Και του έλαχε η Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο, στο UEFA Cup, ένα χρόνο προτού οι «δράκοι»… στρογγυλοκαθίσουν στον θρόνο της Ευρώπης.

Champions League 2021-22

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι η 8άδα του Champions League αλλά ούτως ή άλλως τα ημιτελικά αναμένονται με… κομμένη την ανάσα. Κι αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, η λογική ορίζει τετράδα με Ρεάλ – Σίτι και Λίβερπουλ – Μπάγερν. Για σκεφτείτε το…

Στα των ζευγαριών, ο Κάρλο Αντσελότι, πρωταθλητής Αγγλίας με την Τσέλσι το 2010, επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ενάντια στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και καθοδηγώντας τη Ρεάλ των 13 τροπαίων η οποία… ξεπάστρεψε την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16».

Από την έτερη αγγλοϊσπανική μονομαχία θα βγει ο ένας ημιτελικός, στο ζευγάρι που κυριαρχούν οι προπονητές: ο Ντιέγο Σιμεόνε της Ατλέτικο ανταμώνει ξανά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα της Σίτι, με τους δυο τους να έχουν… προηγούμενα από την εποχή που ο Πεπ εργαζόταν στην Μπαρτσελόνα.

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Κι αν αμφότεροι οι προαναφερθέντες προημιτελικοί δείχνουν κατά τι αμφίρροποι, Λίβερπουλ και Μπάγερν ρίχνονται με τις ταμπέλες των φαβορί ενάντια σε Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα. Αρκεί, βεβαίως, να το αποδείξουν στο γήπεδο. Και ουδείς μπορεί να υποτιμήσει, ούτε τους Λουζιτανούς που άφησαν εκτός τον εξαιρετικό φέτος Άγιαξ, ούτε τους Λεβαντίνους οι οποίοι πριν μερικά 24ωρα θριάμβευσαν με 3-0 στο Τορίνο της Γιουβέντους.

Τα… προηγούμενα

Ρεάλ και Τσέλσι συναντήθηκαν και πέρυσι, στα ημιτελικά, με τους Λονδρέζους να αποσπούν 1-1 στη Μαδρίτη και να προκρίνονται με το 2-0 του Λονδίνου. Μαζί με τους δύο, λόγω ισοπαλίας στον πρώτο, τελικούς του Κυπελλούχων στο Καραϊσκάκη το 1971 (1-1 και 2-1) και το Super Cup του 1998 (1-0), η Τσέλσι… έχει να λέει ότι ουδέποτε υποκλίθηκε στη «βασίλισσα» (3-2-0)!

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Για Σίτι και Ατλέτικο είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού και για τους Γκουαρδιόλα και Σιμεόνε… το δεύτερο. Το ’16, στα ημιτελικά, η Ατλέτικο είχε αποκλείσει την Μπάγερν με 1-0 στη Μαδρίτη και… γλυκιά ήττα με 2-1 στο Μόναχο.

Αντίθετα, Λίβερπουλ και Μπενφίκα έχουν δώσει άλλα δέκα ματς και ουδέποτε, μάλιστα, έφεραν ισοπαλία: έξι οι αγγλικές νίκες, τέσσερις οι πορτογαλικές σε πέντε ραντεβού. Και όλα ήταν σε νοκ άουτ, με τους «reds» να πανηγυρίζουν τέσσερις προκρίσεις και τους «αετούς» μία (το 2006).

Οσο για τις Βιγιαρεάλ και Μπάγερν; Άλλη μια φορά αντάμωσαν, και σε όμιλο, το 201-12, με τους Βαυαρούς να νικούν… μέσα έξω (3-1 και 2-0).

Προημιτελικά

  1. ??????? Τσέλσι ? Ρεάλ Μαδρίτης ??
  2. ??????? Μάντσεστερ Σίτι ? Ατλέτικο Μαδρίτης ??
  3. ?? Βιγιαρεάλ ? Μπάγερν Μονάχου ??
  4. ?? Μπενφίκα ? Λίβερπουλ ???????

Ημιτελικά

Νικητής 2 ? Νικητής 1

Νικητής 4 ? Νικητής 3

  • Οι πρώτοι αγώνες στις 5-6/4 και οι ρεβάνς στις 12-13/4.

Europa League 2021-22

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Προφανώς και υπάρχει ένα όνομα… βαρύ σαν ιστορία, η Μπαρτσελόνα, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και, κατόπιν, τη Γουέστ Χαμ ή τη Λιόν για να φτάσει ως τον τελικό. Όχι, δα, δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Στους «8» έφτασαν δύο ομάδες που υπέταξαν φέτος τον Ολυμπιακό και, μάλιστα, δις: η Αϊντραχτ και η Αταλάντα. Οι «μπεργκαμάσκι» μάλιστα, μετά τη Λέβερκουζεν, έπεσαν ξανά σε γερμανική ομάδα: τη Λειψία του Ιταλού Ντομένικο Τεντέσκο!

Και όποια περάσει, πέφτει σε Μπράγκα ή Ρέιντζερς. Και για τις τέσσερις μια τεράστια, κακά τα ψέματα, ευκαιρία για τελικό…

Το παρελθόν τους

Προηγούμενες συναντήσεις βρίσκεις μόνο για Μπράγκα και Ρέιντζερς: το 2019-20 έπαιξαν στους «32» του Europa League και είχαν προκριθεί με δύο νίκες (3-2 και 1-0) οι Σκωτσέζοι.

Προημιτελικά

  1. ?? Λειψία ? Αταλάντα ??
  2. ?? Άιντραχτ Φρανκφούρτης ? Μπαρτσελόνα ??
  3. ??????? Γουέστ Χαμ ? Λιόν ??
  4. ?? Μπράγκα ? Ρέιντζερς ???????

Ημιτελικά

Νικητής 1 ? Νικητής 4

Νικητής 3 ? Νικητής 2

  • Οι πρώτοι αγώνες στις 7/4 και οι ρεβάνς στις 14/4.

Conference League 2021-22

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Η κληρωτίδα έφερε στον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο ευρωπαϊκό προημιτελικό της ιστορίας του, τη Μαρσέιγ στον δρόμο του. Κι αν κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Ολιμπίκ, τότε θα παίξει είτε με τη Φέγενορντ είτε με τη Σλάβια Πράγας.

Ουδείς πέρασε ή αποκλείστηκε από την κλήρωση άλλωστε. Γνωστό. Και το πρώτο UEFA Europa Conference League στην ιστορία δείχνει, και είναι, απρόβλεπτο. Το πιο… βαρύ όνομα είναι η Ρόμα και στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έλαχε η εκπληκτική Μπόντο Γκλιμτ… ξανά (βλ. παρακάτω).

Δύο εκ των οκτώ ομάδων είναι ολλανδικές: ο «εμφύλιος» αποφεύχθηκε (πλην… τελικού, αν φτάσουν ως εκεί), με τη Φέγενορντ να πέφτει με τη Σλάβια και την PSV με τη Λέστερ, στο πιο «δυνατό», από άποψης ονομάτων, ζευγάρωμα των «8».

Το παρελθόν τους

Μπόντο και Ρόμα ήταν μαζί στον όμιλο και, μάλιστα, οι Νορβηγοί συνέτριψαν με 6-1 τους «τζιαλορόσι» στο Μπόντο και απέσπασαν 2-2 στο «Ολίμπικο»!

3 διοργανώσεις, 24 ομάδες, ζευγαρώματα και… παρελθόν - Follow up στις κληρώσεις

Το αυτό και για τις Σλάβια και Φέγενορντ: 2-2 στην Πράγα, 2-1 νίκησαν οι Ολλανδοί στο Ρότερνταμ.

Τόσο για τη Μαρσέιγ και τον ΠΑΟΚ, όσο και τη Λέστερ και την PSV, είναι η πρώτη τους ευρωπαϊκή συνάντηση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του με τη Μαρσέιγ, ενώ στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει 9 φορές κάποια γαλλική ομάδα και μετρά 3 νίκες (όλες στη Θεσσαλονίκη), μια ισοπαλία και 5 ήττες. Το 1973 κέρδισε τη Λιόν (4-0), το 1982 τη Σοσό (1-0) και το 2005 τη Ρεν (5-1).

Προημιτελικά

  1. ?? Μπόντο Γκλιμτ ? Ρόμα ??
  2. ?? Φέγενορντ ? Σλάβια Πράγας ??
  3. ?? Μαρσέιγ ? ΠΑΟΚ ??
  4. ??????? Λέστερ ? PSV Αϊντχόφεν ??

Ημιτελικά

Νικητής 4 ? Νικητής 1

Νικητής 2 ? Νικητής 3

  • Οι πρώτοι αγώνες στις 7/4 και οι ρεβάνς στις 14/4.

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 18/3/2022