Menu

Κληρώνει για το Μουντιάλ 2022

Κληρώνει για το Μουντιάλ 2022

Γνωστές έχουν γίνει οι 29 από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τρεις εκκρεμότητες απομένουν, καθώς τον Ιούνιο θα κριθούν τα τρία τελευταία εισιτήρια. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, βρίσκονται τα… θηρία. Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από τις Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και το Κατάρ που ως διοργανώτρια χώρα, διαχρονικά, πλασάρεται στο γκρουπ των ισχυρών. Στο δεύτερο και στο τρίτο γκρουπ συναντάς από Γερμανία και Ολλανδία, αλλά και τη δευτεραθλήτρια Κόσμου Κροατία, ως Μαροκινούς και Σενεγαλέζους.

Και το τελευταίο περιλαμβάνει τις τρεις… εκκρεμότητες (βλ. παρακάτω) συν τις πιο αδύναμες, βάσει ranking, χώρες…

Οι εκκρεμότητες

Τρία εισιτήρια απέμειναν. Όλα κρίνονται τον προσεχή Ιούνιο. Στην Ευρώπη, η Ουαλία περιμένει τη νικήτρια του Σκωτία – Ουκρανία.

Στον Ειρηνικό, το Περού που κατέλαβε την πέμπτη θέση στον όμιλο της Νοτίου Αμερικής, περιμένει την ομάδα που θα προκριθεί απ’ το ζευγάρι της Ασίας, ΗΑΕ – Αυστραλία. Και την ίδια περίοδο διεξάγεται και το μπαράζ ανάμεσα στην τέταρτη της Βορείου Αμερικής, Κόστα Ρίκα, με την νικήτρια της ζώνης της Ωκεανίας, Νέα Ζηλανδία.

Οι πρωτάρες

Είναι από τις ελάχιστες φορές που μόνο μια ομάδα θα λάβει το βάπτισμα του πυρός σε τελική φάση Μουντιάλ. Και είναι το Κατάρ που έχει και τη διοργάνωση. Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία του Καναδά για πρώτη φορά από το 1986 ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη, από τις 30, χώρα που είχε λείψει και από τα δύο τελευταία Μουντιάλ (σε Βραζιλία το ’14 και Ρωσία το ’18).

Τέλη της χρονιάς

Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Και για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε Παγκόσμιο Κύπελλο με στολισμένο… χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το Μουντιάλ στο Κατάρ θ’ αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Ομως όλα αρχίζουν από την Παρασκευή – και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ημέρα κατά την οποία θα διενεργηθεί η κλήρωση των 8 ομίλων και το bracket ως και τον τελικό. 

Γκρουπ 1Γκρουπ 2Γκρουπ 3Γκρουπ 4
?? Κατάρ?? Μεξικό?? Σενεγάλη?? Καμερούν
?? Βραζιλία?? Ολλανδία?? Ιράν?? Καναδάς
?? Βέλγιο?? Δανία?? Ιαπωνία?? Ισημερινός
?? Γαλλία?? Γερμανία?? Μαρόκο?? Σαουδική Αραβία
?? Αργεντινή?? Ουρουγουάη?? Σερβία?? Γκάνα
??????? Αγγλία?? Ελβετία?? Πολωνία– Ουαλία ή Σκωτία/Ουκρανία
?? Ισπανία?? ΗΠΑ?? Νότια Κορέα– Περού ή ΗΑΕ/Αυστραλία
?? Πορτογαλία?? Κροατία?? Τυνησία– Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία

Οι ημερομηνίες

  • Φάση ομίλων: 21 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου
  • Φάση των «16»: 3-6 Δεκεμβρίου
  • Προημιτελικοί: 9-10 Δεκεμβρίου
  • Ημιτελικοί: 13-14 Δεκεμβρίου
  • Μικρός τελικός: 17 Δεκεμβρίου
  • Τελικός: 18 Δεκεμβρίου

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 31 Μαρτίου 2022