Menu

Ποδόσφαιρο και… Πρωταπριλιά!

Ποδόσφαιρο και… Πρωταπριλιά!

Μερικές παλιές, σπαρταριστές ιστορίες που συνέλεξα, συνδυάζοντας ποδόσφαιρο, Πρωταπριλιά και δημοσιεύματα…

Καντάφι

Τα διοικητικά δρώμενα των ΠΑΕ ήταν αγαπημένο και εύκολο θέμα για Πρωταπριλιά, γι’ αυτό και η ενασχόληση του Μουαμάρ Καντάφι με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα θαυμάσιο εύρημα του Λάμπρου Σκόρδα στα «Αθλητικά Νέα». Πρωταπριλιά του 2011, ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν ακόμη στον ορίζοντα, ο Ζήσης Βρύζας πάλευε να βρει διάδοχη λύση για να καλυφθεί το έλλειμμα και ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ο μεσσίας.

«Πανικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο» έγραφε ο οδοντίατρος και πρώην πρόεδρος του Άρη περιπαίζοντας και εμπαίζοντας τον ευρισκόμενο σε θέση άμυνας αιώνιο αντίπαλο, την ίδια περίοδο που ο Άρης διήγαγε τις χρυσές εποχές του. Και σε αυτήν την περίπτωση το αστείο βγήκε ξινό, ο Άρης (ξανα)έπεσε, ο ΠΑΟΚ βρήκε το Σαββίδη και ο Καντάφι δολοφονήθηκε…

Πάντσεφ

Για… παλιούς. Κορυφαίο πρωταπριλιάτικο, μακράν (διότι άπαντες τσίμπησαν και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε βγάλει ανακοίνωση διάψευσης κατόπιν!) ήταν το 1992 στα «Νέα», που ο «Μικρο-αθλητικός» έγραφε ότι ο (Σκοπιανός παιχταράς) Ντάρκο Πάντσεφ του Ερυθρού Αστέρα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και ο Παναθηναϊκός του Βασίλης Δανιήλ έπαιρνε το ματς στα χαρτιά.

Ποδόσφαιρο και… Πρωταπριλιά!

Εποχή «πειραματικού» Champions League τότε, ο πρώτος κάθε ομίλου πήγαινε τελικό, Γουέμπλεϊ. Εντέλει πήγαν Σαμπντόρια και Μπαρτσελόνα.

Ο Μίστερ Μάνος είχε τρελαθεί τότε…

Ιδού και όλο το στόρι για τον Παναθηναϊκό του 1990-91 και το πρώτο (!) ελληνικό γκολ στη διοργάνωση. Έστω και στο τελευταίο ματς του ομίλου…

Ντούσαν

Το 1995 το… πρωταπριλιάτικο του ελληνικού Τύπου ήταν η «συμφωνία Μπάγεβιτς με τον Ολυμπιακό», ένα αθώο ψέμα για τον Ντούσκο, αλλά έναν μόλις χρόνο αργότερα το ψέμα τελικά ήταν αλήθεια….

Ποδόσφαιρο και… Πρωταπριλιά!

Από την ίδια την ιστορία αποδείχτηκε ότι ο Μπάγεβιτς είχε συμφωνήσει από το Φεβρουάριο με τον Σωκράτη Κόκκαλη και η βόμβα εξερράγη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανέκαθεν πάντως ήταν αγαπημένο «θύμα» των εφημερίδων ο Μπάγεβιτς στα early ’90ς, τότε που μεσουρανούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εθεωρείτο εκτός από κορυφαίος προπονητής και σοβαρός και γοητευτικός άνδρας. Εξ ου και η πετυχημένη ομολογουμένως «είδηση» ότι Βίκυ Κουλιανού και Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι… μαζί.

Ρότσα

Πετυχημένο ήταν (πάντα από τον «Φίλαθλο» που εκείνα τα θέματα τα έπαιζε στα δάχτυλα στην εκπληκτική στήλη «νυχτερινός Φίλαθλος») το αιφνίδιο αντίο του Χουάν Ρότσα στο ποδόσφαιρο για τη δεύτερη αγάπη του, το τραγούδι. Ο «Φίλαθλος» το προχώρησε την Πρωταπριλιά του 1993, έστειλε το Χουάν στο πασίγνωστο κέντρο «Φαντασία» με 115 χιλιάρικα νυχτοκάματο και 8 εκατομμύρια προκαταβολή.

Ποδόσφαιρο και… Πρωταπριλιά!

Ο Χουάν τότε όντως τραγουδούσε, είχε βγάλει και έναν δίσκο μάλιστα που ο Βαρδινογιάννης έπαιζε μέχρι τελικής πτώσεως στα ημίχρονα και πριν την έναρξη των αγώνων του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο, με γκραν σουξέ το «ΠΑΟ-ΠΑΟ-ΠΑΟ, ΠΑΟ σ’ αγαπάω».

Τον Χουάν εν τέλει δεν τον κέρδισε το τραγούδι και μερικά χρόνια αργότερα έμελλε να είναι ο προπονητής που έφτασε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από τον τελικό του Champions League….