Menu

Σαργκάνης όπως… Μπανκς!

Σαργκάνης όπως… Μπανκς!

Την Πρωταπριλιά του 1984 ο Νίκος Σαργκάνης έκανε, σε αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις της καριέρας του.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που μία φάση έγινε εμβληματική, ενώ   ελάχιστοι θυμούνται το αποτέλεσμα του αγώνα στον οποίο σημειώθηκε! Ο Ολυμπιακός νίκησε στο παλιό Καραϊσκάκη τον ΟΦΗ με 2-0, όμως την παράσταση έκλεψε ο Σαργκάνης με την απίστευτη απόκρουσή του σε κεφαλιά του Γιώργου Βλαστού στο 52’. Δίχως υπερβολή, η ενέργεια του «Φάντομ» ήταν ανάλογης δυσκολίας με την περίφημη «απόκρουση του αιώνα» του Γκόρντον Μπανκς, στην κεφαλιά του Πελέ το 1970.

Στο 52′ ο Γιάννης Πετράκης σέντραρε στον Βλαστό που βρέθηκε προ κενής εστίας αφού ο Σαργκάνης ήταν εκτός θέσης. Η κεφαλιά του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ ωστόσο δεν κατέληξε στα δίχτυα καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα με μία ασύλληπτη εκτίναξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θαλής Τσιριμώκος των Κρητικών, που ήταν μπροστά στη φάση, έσπευσε να ασπασθεί δύο φορές τον Νίκο Σαργκάνη εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την εντυπωσιακή απόκρουση του πορτιέρε των «ερυθρολεύκων».