Menu

Το… σνιφάρισμα του Φάουλερ

Το… σνιφάρισμα του Φάουλερ

Τα ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Έβερτον έχουν τη δική τους ιστορία, ως τοπικές αναμετρήσεις μεγάλης αντιπαλότητας, με ιδιαίτερα γεγονότα στο παρελθόν, που δημιουργούν την κόντρα ανάμεσα στις δυο συμπολίτισσες. Ένα από αυτά είναι ο περίφημος πανηγυρισμός του Ρόμπι Φάουλερ, στη νίκη των «scousers» επί των «ζαχαρωτών» με 3-2.

Οι οπαδοί της Έβερτον είχαν αφήσει υπόνοιες για τον Άγγλο επιθετικό ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών, με χαρακτηριστικά συνθήματα στην κερκίδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εκείνος, προς «απάντησή» τους, όχι μόνο σκόραρε δις στο ντέρμπι του “Άνφιλντ”, αλλά έπεσε μπροστά τους και προσποιήθηκε πως σνιφάρει κοκαΐνη από την τελική γραμμή του γηπέδου!

Ο προπονητής των «reds», Ζεράρ Ουγιέ, προκάλεσε το γέλιο όσων παρευρέθησαν στη συνέντευξη Τύπου, όταν, στην προσπάθειά του να «καλύψει» τον παίκτη του, ισχυρίστηκε πως είχε προσποιηθεί ότι… έτρωγε το χορτάρι, σε μια κίνηση που συνηθίζουν οι Καμερουνέζοι και την οποία του έμαθε ο συμπαίκτης του, Ριγκομπέρτ Σονγκ!

Τελικά, ο Φάουλερ δέχθηκε ποινή 32.000 λιρών και 4 παιχνιδιών από την αγγλική ομοσπονδία για απρεπή συμπεριφορά, ενώ τον τιμώρησε και η ίδια η Λίβερπουλ με 60.000. Όπως και να ‘χει, η κίνησή του έμεινε στην ιστορία…