Menu

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

Το Champions League συνεχίζεται με τη διεξαγωγή των άλλων δύο προημιτελικών, το βράδυ της Τετάρτης, σε Βίλα-Ρεάλ και Λονδίνο: Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τελευταίος που… τη νίκησε

Βιγιαρεάλ και Μπάγερν ανταμώνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη σε νοκ άουτ. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2011-12, σε όμιλο… φωτιά, μαζί με Νάπολι και Μάντσεστερ Σίτι. Εντέλει οι Βαυαροί πήραν την πρώτη θέση του γκρουπ και οι Λέβαντίνοι την τελευταία, γνωρίζοντας μάλιστα μόνο ήττες.

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

Στα μεταξύ τους, η Μπάγερν είχε επιβληθεί με 2-0 στο «Μαδριγάλ», με τέρματα των Τόνι Κρόος στο 7’ και Ραφίνια στο 76’, και με 3-1 στον ματς του β’ γύρου. Σκόρερ στον αγώνα του Μονάχου για την ομάδα του Γιουπ Χάινκες ήταν ο Φρανκ Ριμπερί (3’ και 69’) και ο Μάριο Γκόμες ενώ είχε μειώσει ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν.

Στο φετινό, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν καλείται να υπερασπιστεί ένα σερί… 4,5 ετών καθώς είναι αήττητη στα τελευταία 22 εκτός έδρας παιχνίδια της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (17-5-0). Η τελευταία ήττα το 0-3 από την Παρί Σεν Ζερμέν τον Σεπτέμβριο του 2017 με αντίπαλο προπονητή τον… Ουνάι Εμερι, το νυν της Βιγιαρεάλ!

Η οποία Βιγιαρεάλ έχει αγωνιστεί σε τρεις σειρές προημιτελικών Champions League, με απολογισμό μονάχα μία νίκη σε έξι παιχνίδια (επί της Ιντερ, το 2005-06)…

Ουδέποτε… υποκλίθηκε στη «βασίλισσα»

Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν φέτος… ραντεβού για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Και, παραδόξως για το μέγεθος της 13 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, «βασίλισσας», οι Λονδρέζοι έχουν να λένε ότι… ουδέποτε υποκλίθηκαν, και στα πέντε τους παρελθόντα παιχνίδια. Με απολογισμό τριών νικών και δύο ισοπαλιών.

Συνάμα, αήττητος είναι και ο Τόμας Τούχελ ενάντια στη Ρεάλ: σε έξι αγώνες (από δύο Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι) ο Γερμανός τεχνικός των «μπλε» έχει απολογισμό 4-2-0!

Στον Πειραιά

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

1970-71, τελικός Κυπελλούχων. Το ραντεβού δόθηκε τον Μάιο του ’71 στο Καραϊσκάκη και ο τελικός έληξε, μετά και την παράταση, 1-1 με τέρματα του εμβληματικού Πίτερ Οσγκουντ στο 56’ και του Ινάσιο Ζόκο στο 90’ για την ομάδα του Μιγέλ Μουνιόθ. Τότε, ακόμη, δεν προβλέπονταν πέναλτι και δύο βράδια μετά έπαιξαν ξανά, με την Τσέλσι να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με 2-1. Οι Τζον Ντέμπσι (31’) και Οσγκουντ (39’) σκόραραν για τους «μπλε» του Ντέιβ Σέξτον και μείωσε στο 75’ ο Σεμπάστιαν Φρέιτας.

Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός που διεξήχθη στη χώρα μας και, παράλληλα, η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία των Λονδρέζων. Η «βασίλισσα» πρόβαλε ως φαβορί αλλά το γεγηρασμένο της ρόστερ δεν ανταποκρίθηκε, συν ότι στο Καραϊσκάκη παραβρέθηκε 45.000 κόσμου στον πρώτο αγώνα (και 20.000 στον δεύτερο).

Με τον νυν… δικό μας

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

1998, UEFA Super Cup. Το «Λουί Ντε» του Μονακό φιλοξένησε, ως κλασικά συνέβαινε εκείνα τα χρόνια και στο πλαίσιο των κληρώσεων των ομίλων των Κυπέλλων Ευρώπης, το UEFA Super Cup του 1998 ανάμεσα στην τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ και την νικήτρια του Κυπελλούχων, Τσέλσι. Με το αξέχαστο γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς η «βασίλισσα» είχε νικήσει 1-0 τη Γιουβέντους (του… Ζινεντίν Ζιντάν) στο Αμστερνταμ επιστρέφοντας στα τρόπαια μετά από 32 ολόκληρα χρόνια (!) ενώ οι Λονδρέζοι είχαν επιβληθεί με 1-0 της Στουτγκάρδης στη Στοκχόλμη με τέρμα του Τζιανφράνκο Τζόλα, επιστρέφοντας στα ευρωπαϊκά τρόπαια από… τότε, από το 1971 και τη Ρεάλ!

Η Τσέλσι του Τζιανλούκα Βιάλι με γκολ στο 83’ ενός γνώριμού μας, του Ουρουγουανού Γκουστάβο Πογέτ (το 2015-16 τεχνικός της ΑΕΚ, σήμερα εκλέκτορας της Εθνικής!), κατέκτησε το μοναδικό της ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ενάντια στην απογοητευτική Ρεάλ του Γκους Χίντινκ, με τον Ολλανδό να διαδέχεται λίγες εβδομάδες νωρίτερα τον Γερμανό πρωταθλητή Ευρώπης, Γιούπ Χάινκες.

Πλην του Πογέτ, στο εν λόγω ματς εμφανίστηκαν κι άλλο γνώριμοί μας: ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν βασικός για τη Ρεάλ και ο Ρόμπερτ Γιάρνι είχε μπει αλλαγή στο 73’ αντί του Μιγιάτοβιτς.

Πριν από το δεύτερο

Ο τελευταίος που νίκησε την Μπάγερν και η αήττητη (με τη Ρεάλ) Τσέλσι

2020-21, ημιτελικά Champions League. Στον δρόμο για… το δεύτερο (τρόπαιο UCL) που κατέκτησε πέρυσι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι απέκλεισε τη Ρεάλ στους «4» ούσα ανώτερη και στα δύο παιχνίδια απέναντι στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Στη Μαδρίτη απέσπασε 1-1 προηγούμενη με τον Κρίστιαν Πούλισιτς στο 14’, ισοφάρισε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 29’. Οι επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά κράτησαν την Τσέλσι στο ένα γκολ ενώ η Ρεάλ δεν ήταν απειλητική.

Και, στο Λονδίνο, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε μάλλον εύκολα στο 2-0 με γκολ των Τίμο Βέρνερ (28’) και Μέισον Μάουντ (85’) ενώ είχε δύο δοκάρια με τον Κάι Χάβερτζ.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 5/4/2022