Menu

Λίβερπουλ – Παναθηναϊκός 4-0 και το γκολ του Ρότσα που κακώς ακυρώθηκε…

Λίβερπουλ – Παναθηναϊκός 4-0 και το γκολ του Ρότσα που κακώς ακυρώθηκε…

Σαν σήμερα, 10 Απριλίου του 1985, ο Παναθηναϊκός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έχανε με 4-0 από τους «reds», με τον διαιτητή να μην μετράει κανονικό γκολ του Ρότσα στο 0-0…

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που παρά λίγο να βάλουν φωτιά στο «Άνφιλντ» στο 12ο λεπτό του αγώνα. Ο Δημόπουλος κέρδισε φάουλ αριστερά και έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Το χτύπησε ο Σαραβάκος, η μπάλα έφτασε στον Δημόπουλο που τη γύρισε προς τα πίσω. Ο επερχόμενος Ρότσα από το ύψος της περιοχής με αριστερό κεραυνό ξετίναξε τα δίχτυα του Γκρόμπελαρ. Προς γενική κατάπληξη, ο Ολλανδός διαιτητής Γιάν Κάιζερ ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Δημόπουλο, ο οποίος όμως ούτε τη φάση επηρέαζε, αλλά και καλυπτόταν από τον Λόρενσον πριν σουτάρει ο Ρότσα.

Στο 35ο λεπτό ο ΜακΝτόναλντ σούταρε από μακριά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γουόρκ έγραψε το 1-0. Με αυτό το σκορ τελείωσε το ημίχρονο. Ο Μαυρίδης τα πήγαινε μέχρι εκείνο το σημείο περίφημα απέναντι στον Ίαν Ρας. Όμως στην αρχή της επανάληψης ο Ουαλός άσος μέσα σε ένα δίλεπτο (48’ και 49’) εκτέλεσε δυο φορές τον Παναθηναϊκό και τελείωσε το ματς.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι, στο 70’ ο Σαραβάκος έπιασε ένα φοβερό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Γκρόμπελαρ, στο 73’ ο Ρότσα έστειλε τη μπάλα από κόρνερ στο δοκάρι και στο 80’ ο Κάιζερ αγνόησε προκλητικά καθαρή ανατροπή του Σαραβάκου μέσα στην περιοχή. Στο 84’ ο Μπέγκλιν πέτυχε το τέταρτο γκολ της Λίβερπουλ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.