Menu

Bundesliga. Alea jacta est!

Bundesliga. Alea jacta est!

Alea jacta est, ήτοι… ο κύβος ερρίφθη και η Bundesliga θα γίνει το πρώτο πρωτάθλημα της Ευρώπης που θα επαναρχίσει έπειτα από δύο μήνες (και βάλε…) αποχής από το ποδόσφαιρο. «Entschieden! Bundesliga» τουίταρε η «Bild» και «Vai, Germania!» (σ.σ. Πάμε, Γερμανία!»), έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η «Corriere dello Sport» που το ανέδειξε ως πρώτο θέμα. Λογικό. Διότι, αν τα καταφέρουν αυτοί, γιατί όχι κι εμείς, σκέφτηκαν οι Ιταλοί.

Δεν έχει… καθαρίσει η Γερμανία από όλο αυτό, κακά τα ψέματα, αλλά έδειξε κάτι που στερούνται άλλα κράτη: απουσία φόβου. Παρά τη διστακτικότητα της Αγκελα Μέρκελ και εν αντιθέσει με τον Εμανουέλ Μακρόν που βιάστηκε να… σφυρίξει την –πρόωρη- λήξη στη Γαλλία, οι Γερμανία επέδειξαν αποφασιστικότητα για πολλούς, ρίσκο για άλλους. Θα φανεί, στο γήπεδο.

Βεβαίως, μεθοδικοί γαρ, οι Γερμανοί εξέδωσαν τέτοιο υγειονομικό πρωτόκολλο που παίκτες και παράγοντες έφαγαν δύο μέρες για να το διαβάσουν καθώς περιλαμβάνει μέτρα και προβλέψεις για κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μετάδοσης του ιού. Η Bundesliga επιστρέφει λοιπόν σε πέντε και… σήμερα με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής και με προγραμματισμό να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, περίοδος που ενδέχεται άλλα πρωταθλήματα, όπως το δικό μας ή το ισπανικό, να έχουν μόλις επαναρχίσει. Χωρίς θεατές στις εξέδρες, φυσικά, θα διεξαχθούν οι εναπομείνασες εννέα αγωνιστικές, κάτι τρομερά ασυνήθιστο για τους Γερμανούς που δεν περιλαμβάνουν στον πειθαρχικό τους κώδικά τέτοιες ποινές.