Menu

Χατ-τρικ… στην παράταση

Χατ-τρικ… στην παράταση

Ανάμεσα στα πολλά ξεχωριστά κατορθώματα του Νίκου Αναστόπουλου, ξεχωρίζει κι αυτό της 13ης Απριλίου 1983. Στον δεύτερο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο Ελλάδας σαν σήμερα, σημείωσε τρία γκολ στην παράταση (94’, 115’, 120’ πέν.), χαρίζοντας στον Ολυμπιακό θριαμβευτική πρόκριση με 4-0! Ο Κουσουλάκης είχε πετύχει το 1-0 στο 58’, ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττα του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο και ο Μαυρίδης έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 86’ και το 87’ για να χαρίσει την πρόκριση στο «τριφύλλι».

Τότε… μίλησε  το «άστρο» του Αναστόπουλου, ο οποίος διήνυε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. «Το γκολ είναι η δουλειά μου. Το κυνηγώ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι αυτό έγινε και σήμερα, που ο αγώνας δεν κράτησε 90 λεπτά, αλλά 120» έλεγε

Ηλίας Μπέριος, ο οποίος είχε τον ρόλο της «βεντούζας» πάνω του, είχε καταφέρει να τον περιορίσει σε απόλυτο βαθμό μέχρι το 94’. Ο «μουστάκιας» είχε χάσει μόνο μία καλή ευκαιρία, ενώ έγινε και η αιτία για να ακυρωθεί το γκολ του Τάσου Μητρόπουλου στο 47’, μια και βρισκόταν σε θέση οφσάιντ (βέβαια δεν επηρέαζε τη φάση και με τους σημερινούς κανονισμούς το γκολ έπρεπε να μετρήσει). Εξίσου παράδοξο είναι ότι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο στο πρωτάθλημα, πάλεψε το ματς και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει εκείνος την πρόκριση αν ο Κώστας Μαυρίδης (ο οποίος αγωνιζόταν ακόμα στη θέση του σέντερ φορ) δεν έχανε δύο κλασικές ευκαιρίες για το 1-1, στο 86’ και το 87’.

Στους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του Ολυμπιακού συγκαταλέγεται ασφαλώς και ο Γιάννης Γούναρης, ο οποίος έπαιξε με αυταπάρνηση σε όλο το ματς, παρότι είχε υποστεί κάταγμα στο χέρι από το 4ο μόλις λεπτό! Επίσης, η συντριβή έγινε η αιτία για να υποβάλει την παραίτησή του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει ένα μήνα νωρίτερα τον Στέφαν Κόβατς.