Menu

Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε φέτος. Έμαθε όμως;

Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε φέτος. Έμαθε όμως;

Ο ΠΑΟΚ κατανόησε την αξία της Ευρώπης και οφείλει, με τη φετινή του πορεία, να επενδύσει σε αυτή. Να κατανοήσει ότι υπάρχει ένας δρόμος διάκρισης, ίσως μελλοντικά ακόμη και πιο ψηλά. Σκεφτείτε πόσες και πόσες Πέμπτες, όλα αυτά τα χρόνια, σερνόταν.

Κάθε ελληνική ομάδα κατανόησε φέτος την αξία του UEFA Europa Conference League. Εκεί που, πλην ΠΑΟΚ, λίγο έλειψε στα ημιτελικά να εμφανιστούν η Μπόντο Γκλιμτ και η Σλάβια Πράγας. Και πέρασαν Λέστερ – Ρόμα και Φέγενορντ – Μαρσέιγ. Δεν θα είχε ελπίδες τίτλου ο περσινός Ολυμπιακός ή ο παλιός, καλός Panathinaikos; Αναλογιστείτε το.

Καλά τα μύρια του Champions League, που είχαμε φτάσει να υποτιμούμε το Europa League στο οποίο ούτε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα δεν μπορούν να σταθούν.

Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν άτυχος, ίσως δεν προκρινόταν ακόμη κι αν το έβαζε ο Τσόλακ, αλλά έπαθε. Και ελπίζω να έμαθε. Αποκλείστηκε αλλά μεγάλωσε στην Ευρώπη, έδωσε 16 παιχνίδια (!). Πλέον  στις κληρώσεις θα έχει καλύτερους αντιπάλους του χρόνου. Εξ ου και εισέπραξε το μαζικό χειροκρότημα της κατάμεστης έδρας του.

Αναλογιστείτε το.