Menu

Ναι, το τζάμπα πέθανε Βασίλη μου. Μαζί με την κυβέρνηση

Ναι, το τζάμπα πέθανε Βασίλη μου. Μαζί με την κυβέρνηση

Στα γήπεδα είναι περισσότερο οικείο να βλέπεις έναν παίκτη από τα πράσινα, στα κόκκινα. Ή τούμπαλιν. Στην πολιτική όμως, δεν είναι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει. Εξ ου και όταν βλέπω πρώην ΠΑΣΟΚους στη ΝΔ και πρώην ΝΔαίους στο ΠΑΣΟΚ, βγάζω φλύκταινες.

Όπως φλύκταινες βγάζω με τον Βασίλη Οικονόμου. Τον πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην Άρμα Πολιτών (Δημαρά), πρώην Ελεύθεροι Πολίτες, πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν ΝΔ. Ο ορισμός του «τα κάνω όλα για το βουλευτικό έδρανο». Δικαίωμά του, βεβαίως, αναφαίρετο. Όπως και ευθύνη όλων όσων των ψηφίζουν.

Ο Βασίλης Οικονόμου λοιπόν, των 18 ακινήτων και των 259.000 ευρώ σε οφειλές (βάσει πόθεν έσχες), τόλμησε να υψώσει το δάχτυλο στον πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα. Σε μένα, σε σένα αναγνώστη, σε όλους. Σε όλους όσους έχουμε ματώσει εδώ και μήνες – με ακέραια κυβερνητική ευθύνη.

«Ο τζάμπας πέθανε» λοιπόν μας είπε ο κ. Οικονόμου, πρακτικά θεωρεί ως… αιτιολογημένες τις διακοπές ρεύματος και για όλα φταίει η.. νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο τζάμπα.

Ντροπή σου Έλληνα, που δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα και προσβάλεις αυτό το τέρας της πολιτικής. Αυτόν τον καρεκλοκένταυρο της Βουλής με σταθερή πολιτική άποψη, ως δείχνει και η πορεία του.

Με κυβέρνηση που θα είχε συναίσθηση των όσων γίνονται καθημερινά, θα είχε ήδη στείλει τον Οικονόμου σπίτι του – κι από εκεί, σε κάποιο κόμμα θα βρει να πάει, δεν τον φοβάμαι.

Αλλά, για ποια κυβέρνηση μιλάμε; Για αυτή που, όταν σκάνε τα δύσκολα, αίφνης… θυμάται τις τουρκικές προκλήσεις; Κάθε, μα κάθε, φορά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αυτός ο άτιμος ο Ερντογάν δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε – και να ασκήσουμε αντιπολίτευση. Ένα πράμα ρε παιδί μου, το λες και τυχαίο…

Για ποια κυβέρνηση μιλάμε; Για αυτή που πανηγυρίζει επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην αμερικάνικη Βουλή; Και θα πει τι, «ρε σεις Γιάνκηδες, ο Ερντογάν με πειράζει;», όπως έκανε χθες καλώντας τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ;

Οι τύποι έχουν ξεπεράσει ποια κάθε όριο γελοιότητας. Και δεν αργεί η μέρα της τιμωρίας. Στις κάλπες.


Δημοσιεύτηκε στο TheSocialist.gr στις 29/4/2022