Menu

Ο Μπάκας και η Μπριζίτ Μπαρντό…

Ο Μπάκας και η Μπριζίτ Μπαρντό…

19 Απριλίου 1995. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έδωσαν ραντεβού στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον νικητή να κρίνεται στο 118ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαζέχα, ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Πολωνός από τον Μιχάλη Βλάχο, με την Ένωση να έχει πάντως μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη όταν ο Σαραβάκος αστόχησε σε (επίσης αμφισβητούμενο) πέναλτι με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον αποθεώνουν με συνθήματα όπως «Μητσάρα, βαζέλα, βγάλε τη φανέλα».

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός και στο ημίχρονο ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε επεισόδιο με αστυνομικό ο οποίος δεν του επέτρεπε να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε όταν ο διαιτητής Φίλιππος Μπάκας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών με αποτέλεσμα να δεχτεί τα έντονα παράπονα και τις σπρωξιές των παικτών της Ένωσης (Μανωλάς, Βλάχος, Δημητριάδης), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέος κύκλος βίας στις εξέδρες μετά τον καρεκλοπόλεμο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπάκας ξυλοκοπήθηκε άγρια, αφού του είχε στηθεί ενέδρα με τον ίδιο να αποκαλύπτει τα τραύματά του στην τηλεόραση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη να απαντάει με ατάκες: «Βγαίνετε στα κανάλια με το κόκκινο βρακί και το δείχνετε σαν την Μπριζίτ Μπαρντό σε όλη την Ελλάδα».