Menu

Ίντερ – Μίλαν. Όταν οι Μιλανέζες ανταμώνουν στο Coppa Italia

Ίντερ – Μίλαν. Όταν οι Μιλανέζες ανταμώνουν στο Coppa Italia

Ίντερ και Μίλαν συγκρούονται στον επαναληπτικό ημιτελικό του Coppa Italia, με το 0-0 του πρώτου αγώνα να έχει αφήσει, δίχως να είναι φράση-κλισέ, ανοιχτούς λογαριασμούς αναφορικά με την πρόκριση στον φετινό τελικό.

Μία πόλη, μια έδρα, δύο ομάδες για «νερατζούρι» και «ροσονέρι», στην τέταρτη φετινή τους συνάντηση καθώς στη Serie A, όπου διεκδικούν τον τίτλο, έδωσαν ήδη και τα δύο παιχνίδια της σεζόν: 1-1 με τύποις γηπεδούχο τη Μίλαν τον Νοέμβριο, 2-1 οι «ροσονέρι» στον β’ γύρο, αρχές Φεβρουαρίου.

Η Ίντερ πέρασε νικηφόρα από τη Σπέτσια, παίζοντας όσο χρειάστηκε: 3-1, τρίτη σερί νίκη χωρίς να κάνει πολλά. Αμφίβολος ο βασικός στόπερ Ντε Φράι για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι. Η Μίλαν, του (άλλοτε τεχνικού της Ίντερ) Στέφανο Πιόλι, δεν δέχθηκε γκολ σε έβδομο σερί επίσημο ματς, 2-0 την Τζένοα και παρέμεινε πρωτοπόρος. Εκτός παραμένουν ο σταρ Ιμπραΐμοβιτς καθώς και οι Κιάερ και Φλορέντσι, αμφίβολοι είναι οι στόπερ Ρομανιόλι, Γκάμπια και ο δεξιός μπακ χαφ Καλάμπρια.

Οι δύο σύλλογοι ανταμώνουν για 216η φορά σε επίσημο αγώνα και, επιμέρους, 27η στο Coppa Italia, όπου η Μίλαν προηγείται με 10 νίκες έναντι 8 (κι άλλες τόσες ισοπαλίες), και στη μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία τους που η συνάντηση είναι στα ημιτελικά.

Η πρώτη ήταν το 1985, με τη Μίλαν να επικρατεί με 2-1 στο πρώτο ως φιλοξενούμενη και να προκρίνεται χάρη στο 1-1 του επαναληπτικού. Εποχή που σε αμφότερες αγωνίζονταν μεγάλοι παίκτες: από τη μια οι Βάλτερ Τζένγκα, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, Μάρκο Ταρντέλι και Τζιουζέπε Μπέργκομι δίπλα σε Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε και Λίαμ Μπρέιντι, κι από την άλλη οι Αλμπερίκο Εβάνι, Μάουρο Τασότι, Πάολο Μαλντίνι, Φράνκο Μπαρέζι και Φιλίπο Γκάλι.

Συνολικά σε νοκ άουτ (μονά ή διπλά παιχνίδια) στο Coppa Italia, η Μίλαν μετράει 5 προκρίσεις και η Ίντερ 3, παραδόξως (για την ιστορία και τη δυναμική τους) έχουν συναντηθεί σε τελικό μονάχα μια φορά. Ήταν το 1977, στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου, με τη Μίλαν του Νερέο Ρόκο να επικρατεί με 2-0 με γκολ των Αλντο Μαλτζέρα στο 64’ και Τζιόρτζιο Μπράλια στο 89’.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 18/4/2022