Menu

Παναθηναϊκός – Λαμία. Οι Φθιωτοί τον δυσκολεύουν…

Παναθηναϊκός - Λαμία. Οι Φθιωτοί τον δυσκολεύουν…

Παναθηναϊκός και Λαμία συναντιούνται για 17η φορά σε επίσημο αγώνα και για, επιμέρους, έβδομη σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος. Μια διοργάνωση όπου οι Λαμιώτες απέκλεισαν τους «πράσινους» τις μισές φορές και, δη, πρόσφατα!

Έσχατη ήταν προ τριετίας: 1-0 στο «Αθανάσιος Διάκος» με πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες στο 52’, 1-0 και ο ΠΑΟ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με γκολ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη και αποκλεισμός στα πέναλτι με 4-2 για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι Φθιωτοί (του Μπάμπη Τεννέ, τότε) είχαν φτάσει στο εντυπωσιακό 4-1 επί του «τριφυλλιού», σε ένα κάτασπρο από το χιόνι γήπεδο, με σκόρερ τους Πίτι (δις), Παντελιάδη και Μπλάζιτς, είχε μειώσει ο Γκιγέρμο Μολίνς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, στην οποία δεν αποδείχθηκε αρκετό το 1-0 της ρεβάνς της Λεωφόρου (με γκολ του Αντονί Μουνιέ).

Παναθηναϊκός - Λαμία. Οι Φθιωτοί τον δυσκολεύουν…

Για να το κάνουμε… λιανά, ο Παναθηναϊκός έχει να αποκλείσει τη Λαμία στο Κύπελλο… 54 χρόνια! Ήταν Ιούνιος του 1968, όπου πέρασε με 2-1 στην παράταση, σε μονό οκ άουτ ματς. Η γηπεδούχος είχε προηγηθεί μάλιστα στο 90’ με τον Παναγιώτη Καρανικόλα. Αλλά δέχθηκε την ισοφάριση δευτερόλεπτα αργότερα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) του Μίμη Δομάζου και αποκλείστηκε με γκολ του Σταμάτη Βουρδαμή στο 120’.

Όπως στην παράταση, αλλά με 5-1, είχε αποκλείσει τη Λαμία στο πρώτο τους αντάμωμα στο Κύπελλο, τον Απρίλιο του 1965. Η οποία Λαμία είχε προηγηθεί με τον Ριζόπουλο στο 15’, ισοφάρισε στο 47’ ο Παπαεμμανουήλ και στην παράταση η διαφορά δυναμικής φάνηκε στο γήπεδο (με χατ-τρικ του Τάκη Λουκανίδη στον έξτρα χρόνο!).

Αν μη τι άλλοι, κακός δαίμονας οι Φθιωτοί…

Ήξερες ότι…

  • από τις 20 φορές που έχει παίξει διπλό ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί μόνο τρεις φορές! Από τον Ηρακλή το 1987, τον Ολυμπιακό το 1990 και τον ΠΑΟΚ το 2017.
  • έξι φορές έχει αντιμετωπίσει σε ημιτελική φάση ομάδα της περιφέρειας και έχει προκριθεί… και τις έξι.
  • η Λαμία πανηγύρισε φέτος την πρόκρισή της στα ημιτελικά για τρίτη φορά στην ιστορία της, το 1972 έχασε από τον ΠΑΟΚ 2-0 στην Τούμπα και το 2019 αποκλείστηκε από την ΑΕΚ.
  • η Λαμία δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ο συνολικός απολογισμός είναι 6-2-0, με την παράταση του 1965 να προσμετράται, φυσικά, ως ισοπαλία…


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 19/4/2022