Menu

Αυτή τη φορά θα λείπει ο Ρονάλντο, θα λείπει όμως και ο Κάριους…

Αυτή τη φορά θα λείπει ο Ρονάλντο, θα λείπει όμως και ο Κάριους…

13 + 6 τρόπαια, από τα συνολικά 66, θα παραταχθούν στις 28 του Μάη στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς», στο Παρίσι. Διότι τα ημιτελικά ήταν, για Ρεάλ και Λίβερπουλ, υπόθεση… φανέλας.

Άλλες δύο φορές αντάμωσαν σε τελικό. Το 1981, ξανά στο Παρίσι, και το πήρε η Λίβερπουλ με 1-0. Και το 2018 στο Κίεβο και το πήρε η Ρεάλ με 3-1.

Η οποία Ρεάλ έχει 13 κατακτήσεις σε 16 τελικούς! Πλην του ’81 το έχασε το 1962 από την Μπενφίκα και το 1964 από την Ιντερ. Τρομερό το ποσοστό της.

Και η Λίβερπουλ έχει επίσης τρεις χαμένους: το ’85 στο Χέιζελ από τη Γιουβέντους, το ’07 από τη Μίλαν στην Αθήνα και το ’18 από τη Ρεάλ.

Συνάμα ο Κάρλο Αντσελότι πάει για πέμπτη φορά σε τελικό, πάνω που ο Γιούργκεν Κλοπ τον… είχε ισοφαρίσει με τέσσερις, όσους και οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Μαρτσέλο Λίπι και Άλεξ Φέργκιουσον. O οποίος Αντσελότι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση για μια Ρεάλ που δεν… αξίζει, χρηματιστηριακά, ούτε τα μισά από τότε που το πήρε για τελευταία φορά: δεν έχει πλέον ούτε Ρονάλντο, ούτε Ράμος ενώ Μπέιλ και Μαρσέλο παίζουν ελάχιστα. Και αυτή τη φορά, «απέναντι» θα βρει τον Αλισον και όχι τον αλήστου μνήμης Κάριους…

Φανέλα; Κλισέ μεν, αλλά ναι. Φανέλα. Τόσο βαριά, όσο της Ρεάλ, καμία. Απέναντι στο αγγλικό… πούπουλο. Το ίδιο που πέρυσι «κλείδωσε» για πλάκα στον τελικό ο Τόμας Τούχελ, το ίδιο έκανε μια χαψιά ο Καρλέτο. Ήταν σε ένα ακόμη αριστούργημα του Αντσελότι που έφερε τα πάνω κάτω με αυτό το τρεχαντήρι ονόματι Καμαβινγκά. Με τον Ροδρίγο αντί του Κρόος και τον νεαρό Γάλλο αντί του κατάκοπου Μόντριτς έκανε το 4-3-3 κάτι σε 4-2-2-2 για 35 λεπτά – μετά ήταν η σειρά του Θεμπάγιος να μπει αντί του Μπενζεμά για να γεμίσει το κέντρο. Ναι, όλα θα ήταν διαφορετικά αν εκεί, στις δύο φάσεις, δεν ήταν ο Γκρίλις αλλά ο Ζέσους ή ο Σίλβα ή ο Ντε Μπρόινε – με τα «αν», όμως, δεν γράφεται ιστορία.

Ο, μακράν του δεύτερου, κορυφαίος προπονητής στον κόσμο εδώ και 20 χρόνια σου θύμισε ότι πρέπει να υποκλίνεσαι στη βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΥΓ1. Καθότι αρρωστάκι, και Ρεάλ και Λίβερπουλ, η καρδιά μου δεν θα είναι διχασμένη. Όπως και το 2018. Τότε φαινόταν, η Λίβερπουλ του Κλοπ δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Χτιζόταν. Η καρδιά ήταν 55-45 με τη Ρεάλ στο Κίεβο. Φέτος είναι 55-45 με τη Λίβερπουλ.

ΥΓ2. Ο Βινίσιους και ο Ροδρίγο είναι Βραζιλιάνοι, εν ενεργεία διεθνείς. Πώς να μην προβάλει ως πρώτο φαβορί εν όψει Κατάρ;

 ΥΓ3. Οι κούπες, τις φωτό, όπως εναποτέθηκαν πρωί πρωί στο γραφείο μου…


Δημοσιεύτηκε στο overfm.gr στις 5/5/2022