Menu

Το 7-0 του Αρη επί του Παναθηναϊκού το 1932

Το 7-0 του Αρη επί του Παναθηναϊκού το 1932

15 Μαΐου 1932. Ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σημειώθηκε σαν σήμερα, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο Αρης συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 7-0 στο ντέρμπι κορυφής και ουσιαστικά εξασφάλισε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Μάλιστα, η ήττα αυτή παραμένει η βαρύτερη στην ιστορία του «τριφυλλιού» μέχρι σήμερα! Τέσσερα γκολ πέτυχε ο Νίκος Κίτσος, στο 4’, στο 5’, στο 35’ και στο 89’, ένα ο Ιορδάνης Βογδάνου (17’ πέν.) και δύο ο Νίκος Αγγελάκης (78’, 79’).

«Περήφανη νίκη του Άρεως επί του Παναθηναϊκού. Με τη νίκην του σταθεροποιεί την πρώτην θέσην δια το κύπελλον του πρωταθλήματος εθν. κατηγορίας», ανέφερε στο κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα «Ταχυδρόμος». «Το Μακεδ. ποδόσφαιρον εθριάμβευσε πάλι εχθές. Ο Άρης κατετρόπωσε τον Παναθηναϊκόν με 7-0 (4-0)», ανέφερε η «Μακεδονία».

Εκείνη η χρονιά υπήρξε ταπεινωτική για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Άρης τον είχε κερδίσει και στο Κύπελλο τον Οκτώβριο του 1931 με 7-2!

Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός και νίκη με 2-1 εντός, ο Άρης ήταν ασταμάτητος και καθ’οδόν για τον τίτλο. Ο Άρης την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Αθήνα κερδίζοντας εύκολα την ΑΕΚ με 0-3 ενώ τα τελευταία παιχνίδια θα είναι στη Θεσσαλονίκη με τους άλλους δύο της πόλης.

Τη προτελευταία αγωνιστική ο Άρης θα κερδίσει επίσης εύκολα τον ΠΑΟΚ με 3-0 και τη τελευταία αγωνιστική στις 10 Ιουλίου 1932 ο Άρης θα πανηγυρίσει τον τίτλο θριαμβεύοντας επί του Ηρακλή με το εντυπωσιακό 7-3!