Menu

Mundostories #22 Όταν ο Ρονάλντο πήρε το αίμα του πίσω…

Mundostories #22 Όταν ο Ρονάλντο πήρε το αίμα του πίσω…

🏆 𝟏𝟕𝟗 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 22 👇 𝚶𝛕𝛂𝛎 𝛐 𝚸𝛐𝛎𝛂𝛌𝛎𝛕𝛐 𝛑𝛈𝛒𝛆 𝛕𝛐 𝛂𝛊𝛍𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛑𝛊𝛔𝛚…

30 Ιουνίου 2002, Γιοκοχάμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων η Βραζιλία και η Γερμανία βρίσκονταν αντιμέτωπες και μάλιστα αυτό θα γινόταν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Άπω Ανατολής. Οι Βραζιλιάνοι ήθελαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την πικρή ήττα με 3-0 από τους Γάλλους στον τελικό του Παρισιού, 4 χρόνια νωρίτερα. Η Γερμανία στήριζε πολλά στον Ολιβερ Καν που, ελλείψει και του Μίκαελ Μπάλακ, ήταν το «βαρόμετρο» της απόδοσης των παικτών του Ρούντι Φέλερ που προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να χτυπήσουν την Βραζιλία που είχε μια ανούσια υπεροχή.

Μετά από ένα άνοστο 45λεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο έλαμψε η Βραζιλία και ο Ρονάλντο. Χρειάστηκε όμως τη «βοήθεια» του μέχρι τότε καλύτερου γκολκίπερ της διοργάνωσης, Καν, που σε ένα χλιαρό σουτ του Ριβάλντο απέτυχε να μπλοκάρει σταθερά και έδωσε την ευκαιρία στο «φαινόμενο» να ανοίξει το σκορ από κοντά στο 66’.

Μέχρι εκείνο το σημείο, βέβαια, είχε κρατήσει τη «σελεσάο» στο μηδέν με αξιόλογες επεμβάσεις του και δικαίως, παρά τη γκέλα και το γεγονός ότι εν τέλει δεν στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου, πήρε σπίτι του τη Χρυσή Μπάλα του Μουντιάλ, δηλαδή το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

Λίγο πριν βέβαια οι Γερμανοί είχαν δοκάρι σε μακρινό φάουλ του Ολιβερ Νόιβιλ και κόντεψαν να στείλουν… όλη τη Βραζιλία στα νοσοκομεία με καρδιά. Ο Ρονάλντο σκόραρε και πάλι μετά από συνδυασμό – προσποίηση του Ριβάλντο στο 78’. Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Καφού να σηκώνει το τρόπαιο ως αρχηγός της «σελεσάο», όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε 3 σερί τελικούς Μουντιάλ.

Ο Ρονάλντο, μετά την υποτροπή του σοβαρότατου τραυματισμού που υπέστη στην θητεία του στην Ίντερ, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα έπαιζε ξανά ποδόσφαιρο και δη σε υψηλό επίπεδο. Η συμμετοχή του στο Μουντιάλ βασίστηκε κυρίως στο όνομά του κι όχι στις επιδόσεις του τη σεζόν πριν τη διοργάνωση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το πέρασε σε αποθεραπείες. Το χαρακτηριστικό λουκ του, μάλιστα, προϊδέασε το κοινό για τη διαφορετική φιλοσοφία με την οποία αντιμετώπιζε τη διοργάνωση ο Ρονάλντο, μόλις 4 χρόνια μετά το φιάσκο της Γαλλίας, όπου πρωταγωνίστησε (και) για λάθος λόγους.

Ο ίδιος ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 8 γκολ. Στην πραγματικότητα ο Ρονάλντο σημείωσε 7 γκολ, καθώς το 8ο ήταν ένα αυτογκόλ στον αγώνα με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα. Όμως ο ίδιος έκανε ένσταση και η FIFA την έκανε δεκτή και του κατοχύρωσε το γκολ.