Menu

Mundostories #26 Η κουτουλιά… του αιώνα

Mundostories #26 Η κουτουλιά… του αιώνα

🏆 𝟏𝟕𝟓 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 26 👇 𝚮 𝛋𝛐𝛖𝛕𝛐𝛖𝛌𝛊𝛂… 𝛕𝛐𝛖 𝛂𝛊𝛚𝛎𝛂

Ούτε ο πιο ακριβοπληρωμένος σεναριογράφος του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί πιο αποστομωτικό φινάλε για την καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο παίκτης που χάρισε με τα γκολ του το τρόπαιο της Γαλλίας το 1998 και που την έφερε με την απόδοσή του ως τα πέναλτι του τελικού του 2006, ήταν αυτός που πιθανότατα να της στέρησε και το τρόπαιο. Αιτία; Μία… κεφαλιά στο στήθος ενός αντιπάλου του, που κατά σύμπτωση ήταν ο έτερος σκόρερ του αγώνα στο Βερολίνο. Μία κεφαλιά, που δεν είδε ο διαιτητής Οράσιο Ελισόντο ούτε οι βοηθοί του, αλλά μόνο ο τέταρτος διαιτητής! Το μυστήριο του τι συνέβη, εξάλλου, παραμένει ως σήμερα άλυτο, παρά μόνο φήμες.

Η… παγαποντιά αγγλικών εφημερίδων να προσλάβουν ειδικούς που διαβάζουν τα χείλια γύρισε μπούμερανγκ και κατέληξε σε αποζημιώσεις στον Ματεράτσι, αφού δεν αποκάλεσε τον αντίπαλό του «γιο τρομοκράτισσας πόρνης». Μετά από αρκετό καιρό, αμφότεροι παραδέχθηκαν ότι μίλησαν άσχημα, αλλά κανείς δεν είπε με λεπτομέρειες τι διημείφθη. Όταν το έκανε ο Ζιντάν, είπε ψέματα, υποστηρίζοντας ότι ο Ιταλός προσέβαλλε διαρκώς τη μητέρα του. «Δεν μιλούσα για τη μητέρα του. Έχασα τη δική μου σε ηλικία 15 ετών», απάντησε ο τότε ποδοσφαιριστής της Ίντερ, εξωθώντας τον Ζιντάν σε απολογία για το συγκεκριμένο ψέμα, αλλά όχι και για την πράξη του. Το φθινόπωρο του 2006, ο Ματεράτσι παραδέχθηκε ότι τραβούσε τη φανέλα του Ζιντάν, ο οποίος του είπε: «Εάν θέλεις τη φανέλα μου, θα στη δώσω μετά».

Ο Ματεράτσι απάντησε ότι θα προτιμούσε την αδερφή του και όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστήριξε ότι τα είπε αυτά χωρίς να γνωρίζει καν εάν ο Γάλλος είχε αδερφή. Ένα χρόνο αργότερα πρόσθεσε στην απάντησή του και το «πόρνη».

Ο «Ζιζού» είχε ανακοινώσει ήδη ότι το Μουντιάλ θα ήταν το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του. Όπως αποδείχθηκε, αυτή διεκόπη περίπου 10 λεπτά πρόωρα. Η κεφαλιά του στο 110′ ήταν το τελευταίο στιγμιότυπο που προσέφερε στο κοινό ως ποδοσφαιριστής. Η απουσία του από τη διαδικασία των πέναλτι ίσως να ήταν καθοριστική. Αρκετή, πάντως, για να διχάσει τους Γάλλους φιλάθλους. Οι πολιτικοί και ο Τύπος, πάντως, κατέκριναν δημοσίως την πράξη του, αλλά δεν επιτέθηκαν στον ίδιο τον Ζιντάν. Πώς θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο στον ποδοσφαιριστή που χρίστηκε MVP της διοργάνωσης, παρά το άδοξο φινάλε; Οι χορηγοί στάθηκαν στο πλευρό του και πολύ σύντομα, η κουτουλιά αυτή έγινε hot topic παντού, φτάνοντας να γίνει μέχρι και σκετσάκι στη διάσημη σειρά κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, «Family Guy»….